29 / 04 / 2024

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler ile bunların satış ve kiralama işlemleri hakkında soru önergesi hazırladı...

Engelli vatandaşların konut sorunu mecliste!

Engelli vatandaşların istihdam, sağlık, konut gibi alanlardaki sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi borcu olan kişi sayısı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konut kredisi borcu olan kişi sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu...

Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihaleleri TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

İmara açılan Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkı mecliste!

Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkının imara açılması ile ilgili sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, soru önergesi hazırladı...

Erzurum'daki deprem konutlarına ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Erzurum'un Hınıs ilçesinde yapılan deprem konutları ile ilgili 8 sorunu meclis gündemine taşıdı..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binasının tadilatı ve yerleşkenin satılacağı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçleri mecliste!

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da bağlı kurum ve kuruluşlara ait binalarda depreme karşı alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı..

İstanbul'daki Bakanlıklara ait arsa ve araziler TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da Bakanlığa ait arsa ve arazilere ve bunların satış ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kahramanmaraş Fatmalı Mahallesi'ndeki lise inşaatı TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kahramanmaraş'a bağlı bir mahalledeki bir lise inşaatına ve taşımalı eğitim sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı..

2014-2016 yılları arasında yürütülen yatırımlar meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2014-2016 yılları arasında bağlı kurum ve kuruluşlarca yürütülen yatırımlara ilişkin 5 soru hazırladı..

İstanbul'da depremden korunmak için yapılan çalışmalar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da olası bir depremin etkilerinden korunmak için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Sarıyer'de açılması beklenen Devlet Hastanesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul ili Sarıyer ilçesinde açılması beklenen Devlet Hastanesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şehrizar Konakları'na ilişkin 8 iddia TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yapılan bir konut projesine dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan kira borçları yapılandırılsın çağrısı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması amacıyla son başvuru tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi.

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!

Esenyurt Konut Mağdurları platformu üyeleri, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt bir araya geldi.

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

Ovit Tüneli için ayrılan ödenek mecliste konu oldu!

2017 Yılı Yatırım Programı'nda Ovit Tüneli ve bağlantı yolları için ayrılan ödenek meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yabancılara satılan gayrimenkuller mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım'a 2011-2017 döneminde yabancılara satılan taşınmaz sayısını sordu..

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu Haberi

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler ile bunların satış ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Tanrıkulu'nun soruları

1. Bakanlığınıza bağlı arsa ve araziler var mıdır? Arsa ve araziler kaç metrekaredir?

2. Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere satılmış mıdır? Satıldıysa hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren Tapu Müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?

3. Bakanlığınıza ait arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere kiralanmış mıdır? Kiralandı ise hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?

4. Bakanlığınız hissesinin bulunduğu arsa ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale...