05 / 05 / 2024

Sarıyer'de icradan 1 milyon 600 bin TL'ye satılık ahşap ev!

Sarıyer'de icradan 1 milyon 600 bin TL'ye satılık ahşap ev!

Sarıyer İcra Dairesi, İstanbul ili Sarıyer Mahallesi'nde bulunan  ahşap ev olan bahçe nitelikli gayrimenkulü satıyor. Toplam bedeli 1 milyon 600 TL olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi  21 Haziran 2011 günü saat 10.30-11.00 arasında Sarıyer İcra Daires



 Sarıyer İcra Dairesi'nden gayrimenkul açık atırma ilanı şöyle;

T.C. SARIYER İCRA DAİRESİ'NDEN GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2007-3331 ESAS
Satılmasına karar verilen gayri menkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: İSTANBUL, SARIYER İLçESİ, BÜYÜKDERE MAHALLESİ, TOPçU KARAKOL BÜYÜKDERE BAĞLAR MEVKİİ, 594 ADA, 11 PARSEL SAYILI 6.013,85 M2 MİKTARLI İçİNDE AHşžAP EVİ OLAN BAHçE NİTELİKLİ TAşžINMAZIN 10/60TN 1 / 4 PAYI.
İMAR DURUMU: istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi imar Müdürlüğünün dosyada mübrez 21.01.2010 günlü yazısında; 11 parsel sayılı yerin 07.01.2010 tarih, 108 sayılı imar durumunda, 594 Ada 1 ve 2 parsellerin tevhidinden oluşan kadastral parsel olduğu, mer-i 22.07.1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama imar Planında söz konusu parsellerin tevhidine ilişkin herhangi bir karar bulunmadığı, 1 ve 2 par ¬seller Koruya Katılacak Alanda, küçük bir kısmının da 'Yol Alanında' kaldığı, 2 nolu parselde tescilli 2. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı mevcuttur. Ayrıca, koruya alınacak alanlarda kalan parsellerde korunması gerekli kültür varlığı uygulaması dışında hiçbir yapı yapılamayacağı, genel hükümler maddesinin 2.1 maddesinde ise bu kullanımlara ayrılan parsellerde Büyükşehir Belediye Başkanlığının uygun bulması halinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı ve eki projeye göre mülkiyet sahiplerince restore edilerek kullanılır, denilmekte ve bu alanların bitki örtüsünün geliştirilmesinin esas olduğu belirtilmektedir. Bu alanlarda 1/5000 ve 1/1000 ölçekle Nazım Uygulama imar Planı ve Plan Hükümlerinin geçerli olduğu, diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacağı belirtilmektedir. Dosya konusu yerin imar işlem dosyasında yapılan incelemede; parsel üzerinde 3194 sayılı yasanın 47. maddesine göre ruhsat almış 3 adet yapının bulunmakta olduğu, 5 yıllık yasal ruhsat süresi içinde yapı kullanma izin belgesi alınmadığı için mülkiyet bilgisi Bahsi BÜYÜKHANLI ve hissedarı olarak bilinen, A Blok 2 kapı sayılı yerin 11.01.2001 tarih, 62 sayılı, B Blok 2 kapı sa ¬yılı yerin 16.01.2001 tarih, 67 sayılı ve C Blok 2 kapı sayılı yerin 11.01.2001 tarih 63 sayılı yıkım kararının mevcut olduğu anlaşılmıştır.

MAHALLİ DURUMU: Taşınmazın bulunduğu parsel, Büyükdere Mahallesinde, Topçu Karakol Sakak ve Topçubaşı Bağlar yoluna cepheli olup, içerisinde 3 adet villadan oluşan bir site kurulmuştur. Satışa konu olan borçlu payına karşılık gelen taşınmaz parsel içerisindeki B Blok No 2 numaralı, Kısmi Bodrum kat + zemin kat + 1 normal kat 4 çatı arası kattan ibaret betonarme inşa edilmiş villa vasıflı yapıdır. Topçu karakol sokağa cepheli, uzaktan kumandalı araç ve demir yaya giriş kapısı olmak üzere iki girişi olan, görüntülü kamera ile korunan bahçe içinde, her biri aynı mimari ve inşai özelliklere sahip A, B ve C Blok olarak adlandınlan 3 villadan biridir.

Yerinde yapılan incelemede; borçlu payına karşılık gelen ve halen borçlunun kullanımında olan yapının Topçu Başı Bağlar Sokak B Blok 2 numaralı villa olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu villanın projesinde toplam kullanım alanının iskan edilemez şerhi bulunan bodrum katı ile brüt 364,66 m2 olduğu, ancak villada yapılan imalat ve işlev değişiklikleri ile brüt alanın 400 m2 nette ise 260 m2'ye çıktığı belirlenmiştir. Villanın yer aldığı parselde ayrık nizam benzer A ve C Blok haricinde inşaatı yanm kalmış, söz konusu villaların sahiplerine tahsis edilmiş ancak, inşaatı bitirilmemiş bir yüzme havuzu ve tescilli eski eser bina bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu mahal kuş uçuşu İstanbul boğazına yaklaşık 400 m uzaklıkta bulunmakta olup, Boğaziçi manzaralıdır. Parsel içerisinde bulunan borçlu payına karşılık gelen ve kıymet takdiri sırasında Borçlu tarafından mesken olarak kullanılan 2 kapı numaralı Topçubaşı bağlar sokaktan mahreç almakta olup, mahreç aldığı yoldan güneye doğru eğimli bir topöğrafık yapıya sahiptir. Arazinin katlı kademeli ve eğimli oluşundan dolayı kıymet taktiri yapılan taşınmazla üst katlarında boğaz manz ¬arası vardır. Taşınmazın etrafında çeşitli ağaç, çiçek ve çimlerin olduğu bakımlı bir bafiçe mevcuttur. Parsel ve civan yol, su, elektrik vb belediye hizmetlerinin tamamından yararlanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu arazinin sahip olduğu eğimli topöğrafık yapısı nedeniyle panoramik manzarası bulunmaktadır. çeşitli konutlann yer aldığı bu mahallede modern villalardan oluşan siteler ve modern konutlar yer almaktadır.

Halihazırda Taşınmazın Borçlu tarafından kullanılan B blok 2 numaralı villanın doğalgaz ile çalışan kat kaloriferi ile ısıtıldığı, salon ve yatak odalarının lamine parke, ıslak hacimlerinin komple seramik fayans mermer işçilikli olduğu, kapı doğramalannm ahşap, pencere doğramalannın pvc olduğu, dış cephesinin bodrum kat seviyesine kadar dekoratif tuğla, gerisinin ise boyalı ve bakımlı olduğu, çatısının kiremit örtülü olduğu, eşsiz İstanbul Boğazı manzarasına sahip olduğu görülmüş ve tespit edilmiştir. Site içerisindeki yollar ve evler oldukça bakımlı, bahçe duvarları yüksek ve güvenliklidir. Site ağaçlık ve yeşillik içerisindedir. Bu nedenle temiz havası ve bakımlı oluşu, bulunduğu semt Sarıyer'in tercih edilen mahallelerinden olup, denize yakınlığı, temiz havası taşınmazın ve sitenin değerini daha da arttıran unsurlardır. Sitenin temiz su, atık su, doğalgaz hattı, PTT, temizlik hizmetleri gibi altyapı hizmetlerine sahip olduğu yapılan incelemelerden anlaşılmıştır. Ulaşım asfalt bir yol ile ve kolaydır. Ayrıca, taşınmazın yürüme mesafesi içerisinde İETT ve minibüs hattı gibi ulaşım olanaklanna da sahiptir. Bu yerleşim alanında satış işlemine konu edilen villanın; Bodrum katında ; Bir oda, hol, mutfak, banyo, wc'nin bulunduğu hizmetli dairesi, kazan dairesi ve çamaşırhane, Zemin Katta; Girişte bir salon,servis mutfağı ve 2 adet wc, 1 .Normal Katta: Salon, 3 oda, wc ve küvetli jakuzili 2 banyo, çatı arası Katta: İçerisinde açık mutfağı olan bir salon, banyo ve veranda bulunmaktadır. Binanın bahçesi taş kaplanmış yüksek duvarla çevrilmiştir, duvar üzeri demir korkuluklar bulunmaktadır. Bahçe kapısı demir ferforjedir. Binaya zemin kattan girilmektedir. Detaylı diğer tüm bilgiler ve yerin mahallen çekilmiş fotoğraflan satış dosyasında mevcuttur.

TAPU KAYDINDA PARSELDE BORçLU PAYI 10/60 PAY OLARAK GÖRÜNMEKTE İSE DE; SARIYER 1. AS.HUKUK MAHKEMESİNİN 2007-325 E,2009-43 K. VE KESİNLEşžMEMİşž KARARI İLE 10/60 PAYDAN 3/4 PAYININ DAVACI ADINA HÜKMEN TESCİLİNE, 1 / 4 PAYININ BORçLU ADINA BIRAKILMASINA DAYALI OLARAK SATIşž İşžLEMLERİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.

KIYMETİ: 05.02.2010 tarihinde borçlu 10/60 payı ve yapısına 1.600.000 TL. muhammen kıymet takdir edilmiş, 10/60 paydan satışı yapılacak olan 1 /4 payma 400.000,00 TL. isabet etmektedir.

SATIşž şžARTLARL1- Satış 21 HAZİRAN 2011 günü saat 10.30-11.00 arasında SARIYER İCRA DAlRESlNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 01 TEMMUZ 2011 günü saat 10.30-11.00 arası SARIYER İCRA DAİRESİNDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağma rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflanm geçmesi lazım ¬dır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu ve-ya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çekini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masraflan, KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu sa ¬tım harcı satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki haklan hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklannı tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal ve-ya IlK. 130'ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-  Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldınlarak IlK. 133'ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkanlır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin IlK. 129'ncu.maddedeki hükümleri uy-ması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6-  IlK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin, görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dos ¬ya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur. 12.04.2011  


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön