02 / 05 / 2024

Sarıyer'de rüşvet karşılığı imara aykırı konuta izin iddiası!

Sarıyer'de rüşvet karşılığı imara aykırı konuta izin iddiası!

Rüşvet karşılığı imara aykırı konuta göz yummakla suçlanan Başkan Yardımcısı R.Y. ve 4 kişi gözaltında. Belediye Başkanı ile Ajda Pekkan da savcılığa ifadeye çağrıldı  



Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı R.Y., Sarıyer Belediyesi Zabıta Amiri S.K. ile M. Y., R. F. A., Y. T. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında adı geçen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçı ve iş adamlarının bugün savcılığa konula ilgili ifade vermeye gidecekleri ileri sürüldü.

ÜNLÜLER SAVCILIĞA ÇAĞRILDI
2009'un Haziran ayında gelen ihbarlar üzerine Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı'nın zanlıları teknik ve fiziki takibe aldığı öğrenildi. Bu çalışma sonucunda Ajda Pekkan'ın da aralarında bulunduğu bir çok ünlü sanatçı ve işadamının Sarıyer Belediyesi sınırlarında rüşvet karşılığında, imara aykırı konut ve villa yaptıkları iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 72 kişinin ifadesinin alındığı da, edinilen bilgiler arasında. Gözaltındaki beş kişinin bugün savcılığa sevk edileceği öğrenilirken, 29 kişinin daha gözaltına alınacağı, 23 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldığı bildirildi. Savcılığa ifadeye çağrılanlar arasında Ajda Pekkan ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de bulunduğu bir çok ünlü sanatçı ve işadamı olduğu bildirildi.
Sabah

 


Geri Dön