Kent Haberleri

Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı gündemden düşmüyor: İTÜ rektörü açıkladı: Bina depreme dayanıklı! 

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve 'Bina depreme dayanıklı' dedi. İşte detaylar..

Cumhuriyet Mahallesi Hacıosman’daki JW Marriott Tarabya Residences inşaatı son günlerde sık sık gündeme geliyor. 2023 senesinde İTÜ tarafından binayla ilgili hazırlanan raporda, binanın 2018 deprem yönetmeliğine uygun inşa edildiği ve binanın çürük olduğuna dair resmi hiçbir rapor olmadığı gündeme gelmişti. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun aktardığına göre; İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, binayla ilgili hazırlanan rapora ilişkin önemli bilgileri paylaştı. 

Koyuncu, "Binayla ilgili olarak 2020 senesinde hazırlanmış metin bir rapor değil. Bu, bir şirketin binanın depreme
dayanıklı olup olmadığı konusunda üniversitemizden talep ettiği başvuruya karşılık düzenlenmiş bir metin. Binaya ilişkin yapılması gereken teknik işlemlerin yer aldığı 2 sayfalık bir yazı. Kısacası binanın depreme uygun olup olmadığı konusunda yapılacak teknik testlerin, işlemlerin neler olduğu belirtilmiş. Bu bir rapor değil, bir nevi ön bilgilendirme" açıklamasında bulundu. 

İstenilen bu testler yapıldıktan sonra 2023 yılında kapsamlı bir rapor düzenlendiğine dikkat çeken Koyuncu, "Burada binayla ilgili bütün testler yapılmış. Karot alımından, kolon testlerine, sismik analizlere kadar her şeye bir bir bakılmış. Bütün bunların ardından düzenlenen kapsamlı raporla da binanın 2018 deprem yönetmeliğine uygun olduğu belirtilmiş. Binayla ilgili elimizde sadece bu rapor mevcut. Bu rapora göre de bina depreme dayanıklı, çürük olduğuna dair de bir ifade yok" bilgilerini verdi. 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Sarıyer Belediyesi ya da herhangi bir resmi kurum tarafından raporun istenmesi halinde, kendileriyle bunları paylaşmaya hazır olduklarını da dile getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde de Kent ve doğa savunucuları JW Marriott Otel inşaatının durdurulması ve yıkılması talebiyle bir araya gelmişlerdi. Söz konusu yapının 34 sene boyunca yağmur suyu, rüzgâr gibi çeşitli hava olayları nedeniyle korozyona uğradığına dikkat çeken kent ve doğa savunucuları, İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün, Sarıyer Belediyesi'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda sessiz kaldığını dile getirdi. 

Hak savunucuları yaptıkları eylemlerini sonlandırılırken söz konusu otel projesinin inşaatı durdurulana dek, her hafta salı günü saat 19.00’da JW Marriott Otel inşaatı önünde nöbet tutacaklarına vurgu yaptı ve mega kent İstanbul’daki tüm kent ve doğa savunucularını kendileriyle dayanışmaya çağırdılar. 

Belediyelerden iki şehirde satılık ve kiralık gayrimenkuller!

Barınma krizi endüstriyel konutla çözülebilir! Hem uygun fiyatlı, hem kısa sürede ev sahibi olma fırsatı!

Ev almak isteyenler dikkat: Ev satışlarında ve kiralarda yön değişti