Kent Haberleri

Sarıyer'deki tekerlekli yalılar sıkı takipte! 

Sarıyer'de sahil şeridinde son günlerde artan park halindeki karavanlar sıkı takibe alındı. İşte ayrıntılar...

Sarıyer'de sahil şeridi üzerinde yer alan Kefeliköy ve Piyasa Caddelerinde son günlerde artan karavan parkları vatandaşların tepkisini çekti. Kendi araçlarını park edecek yer bulamadıklarına dikkat çeken mahalle sakinleri durumu Büyükdere ve Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarlıklarına bildirdi ve şikayet etti. 

Muhtarlar Kubilay Yıldırım ve Ali Yazıcı ise aldıkları çok sayıda şikayetin ardından kaymakamlık ve belediye yetkilileriyle görüşme yaptılar. 

Bunun üzerine harekete geçen yetkililer bölgede park halinde olan 30'dan fazla karavanı kaldırttı. Karavanlardan boşalan park yerlerinin çoğu boş kalırken bir bölümüne de otomobiller park edildi. 

Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, konuya ilişkin açıklamasında "Gerek Sarıyer muhtarlığımız gerekse Büyükdere muhtarlığımıza ciddi anlamda, diyebilirim ki 70-80 vatandaşımız şikayette bulundu. Bu nedenle biz de bunu kaymakamlığımıza taşıdık. Kaymakamımız da bunu en kısa sürede çözüme kavuşturdu. Çünkü bahsettiğimiz bu yol, birinci derece ulaşım alanı. Gerek Kefeliköy gerekse Piyasa caddemizde sayıları 30'u bulan karavanlar vatandaşlarımızı ciddi anlamda olumsuzlukla karşılaştırıyordu. Kaldı ki bahsettiğimiz karavanların pek çoğu da 6 ay, 10 ay, 13 ay gibi uzun süre burada park halinde hiç yerinden kımıldamayan karavanlardı" bilgilerini verdi ve karavanların 5-6 tanesine ulaşılamadığını, onların da çekilerek götürüldüğünü söyledi. 

Ali Yazıcı, "Olduğumuz bu alanda 23 civarında karavan vardı, Kefeli Caddesi'nde de 8-9 tane vardı" dedi. 

Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Kubilay Yıldırım da "Bu durumdan komşularımız oldukça şikayetçi. Bize de birçok kez bunun için şikayette bulundular, şikayet dilekçelerini aldık bunun için. Burada şu şekilde bir durum da var, karşı tarafla alakalı bir mağduriyet yaşanmaması için. Bizim tabii ki birinci önceliğimiz kendi komşularımız. Çünkü burada bir sahil şeridi bulunuyor. Burada insanlar çoluğu çocuğuyla beraber yürüyorlar" dedi.

Yıldırım, bu karavanların burada görüntüyü kapatması ve görüntü kirliliği oluşturduğuna, aynı zamanda parklanma ile birlikte tehlike yarattığına da dikkat çekti. 

Konuyu hukuki yönden açıklayan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz, "Park yasağı olmayan yere motorlu araçlar park edilebilir. Karavanlar iki çeşit; bir motokaravanlar mevcut, bir de sabit karavanlar var. Bunların yaptığı iş park değildir, bunun ismi park olmaz, bu işgaldir. Çünkü motoru olmayan römork şeklinde karavanın araçlar için ayrılmış park yerine park etmesi, prefabrik bir evin gelip oraya yerleştirilmesiyle hiç farkı yoktur" ifadelerini kullandı ve bunun isminin işgal olduğunu söyledi. 

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!

Mağdur ev sahibinden çağrı: Boş evinizi kiraya vermeyin, davalıksanız 'evim gasp ediliyor' diye suç duyurusu yapın!

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu’ndaki kapasite artışına onay çıktı!