Dış Piyasalar

Satışa hazır inşaat projesine manzara engeli! 446 bin dolarlık dairelerin yer aldığı dev binaya yıkılıyor!

Japonya'da yapımı tamamlanmış ve daireleri satışa hazır inşaat projesi için Fuji Dağı manzarasını engellemesi nedeniyle yıkım kararı verildi. 

Japonya'da yapımı tamamlanan ve dairelerinin satışa hazır olduğu 18 dairelik binaya  ülkenin en yüksek noktası Fuji Dağı manzarasını engellemesi nedeniyle yıkım kararı verildi. 

FUJİ DAĞI MANZARASINI ENGELLİYOR

Sekisui House firması tarafından yapılan açıklamaya göre, Tokyo'nun Kunitaçi bölgesinde 10 katlı ve 18 dairenin yer aldığı apartman, bölge sakinlerinin "Fuji Dağı manzarasını" engelledi.

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; bölgede yaşayan mahalle sakinleri, inşaatı tamamlanmış ve daireleri satışa hazır yapının, Fuji Dağı manzarasını kısmen engellediği yönünde şikayetlerini artırdı.

İNŞAAT FİRMASI ÖZÜR DİLEDİ

İnşaat projesinden gelen açıklama da ise, "manzara üzerindeki etkinin yeterince dikkate alınmadığının kabul edildiği" bildirilen açıklamada, satışa hazır hale gelmesi yakın yapının yıkılmaya karar verildiği aktarıldı.

Durumu "nadir" olarak nitelendiren müteaahhit firma, yıkımı kararını, mahalle sakinleriyle yapılan toplantılarda "kat sayısını düşürmek" dahil tekliflerin reddedilmesi sonrası aldı. Firmanın açıklamasında "Manzaraya değer veren kültürün farkındaydık ama bunu yeterince göz önünde bulunduramadık. Sözleşme taraflarından da özür dileriz" ifadelerine yer verildi. 

446 BİN DOLARLIK DAİRELER YIKILIYOR!

Kunitaçi İstasyonu'na 10 dakika yürüme mesafesindeki yapının inşaatına Ocak 2023'te başlandığı ve daire fiyatlarının 70 milyon yenden (446 bin dolar) başladığı bildirildi.

Sekisui House, inşaatın yıkılacağına yönelik Kunitaçi Belediyesine bildirim yapıldığını ve yıkım maliyetlerini de karşılayacağını açıkladı.

Japonya'da Yamanaşi ve Şizuoka eyaletleri arasında bulunan, "UNESCO Dünya Miras Listesi"nde bulunan 3 bin 776 metre yüksekliğindeki Fuji Dağı, ülkenin ulusal simgelerinden biri.

Japonya'daki konut krizinin nedeni: Boş evler!