29 / 04 / 2024

Savaş, sebze fiyatlarını da vurdu! Domates bir haftada 25 TL'den 4 TL'ye düştü!

Savaş, sebze fiyatlarını da vurdu! Domates bir haftada 25 TL'den 4 TL'ye düştü!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle meyve ve sebze fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. En büyük düşüş ise domates fiyatlarında görüldü. 20-25 TL fiyatı olan domates, 1 hafta içerisinde 4 TL’ye kadar geriledi.



Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Saldırılar 7’inci gününe girerken, savaş nedeniyle meyve ve sebzeler Türk tüccarların elinde kaldı. Türkiye’nin domates ve narenciyelerinin büyük bölümünün ihraç edildiği Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle, ürünlerin fiyatlarında yüzde 60’a varan düşüş görüldü.

YÜKLÜ TIRLAR SINIR KAPILARINDAN GERİ DÖNÜYOR

Özellikle domates yüklü tırlar sınır kapılarından geri dönüyor. Geçen haftalarda 20 TL civarında satılan domates, bugün  Adana  Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 4 ile 7 Türk lirası arasında satılıyor.

Mandalina 1 Türk lirası 75 kuruş, portakal 2 Türk lirası, enterdonat limon 4 Türk lirası, mayer limon ise 60-70 kuruştan alıcı buluyor.

DOMATES 25 TL’DEN 4 TL’YE KADAR DÜŞTÜ

Geri dönen tırlardaki  ürünlerin iç piyasaya girdiğini ifade eden Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, iç piyasanın bunu kaldıramayacağını ifade ederek, 25 TL’ye çıkan domates fiyatlarının 4 ile 7 TL arasında olduğunu kaydederek, hem üreticinin hem de ihracatçıların mağdur olduğunu söyledi.

Savaş, sebze fiyatlarını da vurdu! Domates bir haftada 25 TL den 4 TL ye düştü!

Fiyatlarda düşüşün devam edeceği bilgisini paylaşan Batman, bu ürünlerin normalde savaş bölgelerine gittiğini ancak şu an için savaş nedeniyle ürün gönderemediklerini ifade etti.

Fiyatların daha da aşağı ineceğini vurgulayan Batman, ‘’Vatandaşı fiyatlar sevindirecek fakat marketlerin denetim altına girmesi lazım. Ürünler eğer hale girerse bu da denetlenirse fiyatlar aşağı çekilir. Şayet denetim olmazsa vatandaşlar yine yüksek fiyatlardan ürün alacak” ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşı domates, salatalık ve biber fiyatlarını yüzde 30 düşürdü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön