23 / 06 / 2024

Savur Gayrimenkul GYO oluyor!

Savur Gayrimenkul GYO oluyor!

60 yılı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Savur Group’un çatısı altında faaliyet gösteren Savur Gayrimenkul, GYO oluyor.



Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Savur Group’un çatısı altında faaliyet gösteren Savur Gayrimenkul, GYO oluyor. SPK’dan GYO dönüşüm iznini alan şirket, tarihi yarımadadaki 4 oteli ve İstanbul’un merkezi semtlerindeki büyük ölçekli konut arsalarından oluşan güçlü portföye sahip.

SPK'DAN ONAY GELDİ

İnşaat, gayrimenkul, turizm, otomotiv ve elektronik alanlarında faaliyet gösteren Savur Group şirketlerinden Savur Gayrimenkul, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) oluyor. Portföyünde İstanbul’un merkezi noktalarında konut arsaları ve tarihi yarımadada 4 otel bulunan Savur Gayrimenkul’ün, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) GYO dönüşümü için yaptığı esas sözleşme değişikliklerine izin verilmesi talebi kabul edildi.

Savur Group Yönetim Kurulu Üyesi Sami Yıldıran, Savur Gayrimenkul’ün aldığı bu GYO dönüşüm onayının Savur Group için çok büyük bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Savur Group’un 1947 yılından bu yana inşaat, gayrimenkul yatırımları, turizm yatırım ve işletmeciliği, kereste ticareti ve otomotiv elektroniği, uluslararası kara taşımacılığı, ithalat ve ihracat gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet
gösterdiğini ifade eden Yıldıran, “Gayrimenkul yatırımları, inşaat ile turizm yatırım ve işletmeciliği alanlarında faaliyetlerimize aktif olarak devam ediyoruz. Savur GYO, gayrimenkul, inşaat ve turizm sektörlerindeki stratejimizi güçlendirirken bir aile şirketi olarak yola çıkan grubumuzun kurumsallaşma yolculuğuna da güçlü bir katkı sağlayacak” dedi.

Savur Gayrimenkul GYO oluyor!

TARİHİ YARIMADADA DÖRT OTEL İKİ ARSA!

Dönüşüm süreci tamamlandıktan sonra halka arz süreci başlayacak olan Savur GYO’nun güçlü bir portföye sahip olduğunun altını çizen Sami Yıldıran, şunları söyledi: “Şirketin portföyünde Ramada İstanbul Grand Bazaar, Saint Sophia, Orientbank ve Orient Occident otelleri ile Kandilli arsası ve Sefaköy arsası olmak üzere 4 otel ve iki arsa bulunuyor.

İstanbul’un merkezinde, Kapalıçarşı’ya 1,5 kilometre, Aksaray Metro İstasyonu’na 900 metre mesafede yer alan
Ramada İstanbul Grand Bazaar, İstanbul Sirkeci’de bulunan ve Marriott Autograph Collection oteller zincirinin birer parçası olan Orientbank Hotel ve Orient Occident Hotel ile Ayasofya, Sultanahmet ve Topkapı Sarayı’na komşu durumda yer alan Saint Sophia Hotel Savur Gayrimenkul’e ait.” dedi. 

İV KANDİLLİ PROJESİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI  

Savur Gayrimenkul’ün portföyünde ayrıca İstanbul’un merkezi noktalarında büyük ölçekli konut arsaları yer aldığı bilgisini veren Yıldıran “Kandilli arsası üzerinde İV Kandilli ismini verdiğimiz projemizin inşaatına başladık. Toplam 96 konuttan oluşan bu projemizin lansmanını en kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sefaköy arsamızda proje geliştirme faaliyetlerine henüz başlamadık” diye konuştu.

Ege Yapı GYO oluyor! SPK'dan izin çıktı!

Ral Yatırım Holding de GYO oluyor! SPK'ya başvuru yapıldı!

Geri Dön