27 / 04 / 2024

Ral Yatırım Holding de GYO oluyor! SPK'ya başvuru yapıldı!

Ral Yatırım Holding de GYO oluyor! SPK'ya başvuru yapıldı!

Ral Yatırım Holding, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşüm için SPK'ya başvurdu. İşte detaylar...



Ral Yatırım Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına Dönüşüm hakkında açıklama yaptı. 

Ral Yatırım Holding'in yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Ral Yapı Mühendislik A.Ş.'nin varlıkların bir kısmını kısmi bölünme ile devrederek 175 milyon TL sermaye ile kurulan Ral Prestij Gayrimenkul Geliştirme A.Ş' nin yönetim kurulu 28 Aralık 2023 tarih ve 03 sayılı kararıyla, Ral Holding'in GYO'ya dönüşümü amacıyla 29 Aralık tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yapıldı. 

Ral Yatırım Holding de GYO oluyor! SPK ya başvuru yapıldı!

Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding'in 2024 yılında  GYO kurmayı ve halka arz etmeyi planladığı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2023 yılında şirketlerinin gerek hasılat ve kârlılıkta gerek nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkat çekmişti. 

Temelleri 1976 yılında atılan, yüzde 37,2 oranında halka açık bir şirket olan ve hisseleri ana pazarda işlem gören Ral Yatırım Holding, inşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

Kandemir, ayrıca “Ral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın kuruluşunu yaparak 2024 yılı içinde halka arzını gerçekleştirmek de planlarımız arasında yer alıyor” açıklamasında bulundu.  

Vakıf GYO'nun Transform Fikirtepe'deki gayrimenkullerinin değeri 166 milyon TL'yi aştı!

Trend GYO'nun İstanbul'daki gayrimenkullerinin değeri açıklandı!

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park'ı satıyor!


 


Geri Dön