05 / 11 / 2024

SBE16 İSTANBUL Konferansı 13-15 Ekim'de!

SBE16 İSTANBUL Konferansı 13-15 Ekim'de!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek olan SBE16 İSTANBUL Konferansı’na çok az bir süre kala konferans detayları da hızla şekillenmeye devam ediyor.




Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek olan SBE16 İSTANBUL Konferansı’na çok az bir süre kala konferans detayları da hızla şekillenmeye devam ediyor. Sürdürülebilir bir gelecek için fikirler, yöntemler ve tekniklerin gündeme taşınarak çözüm arayışlarının yapılacağı aynı zamanda Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonunun konuşulacağı konferansa bugüne dek 160 bildiri özeti gönderildi. Bu bildirilerin 110’u kabul edildi.


SBE16 ISTANBUL Konferansı çerçevesinde; sürdürülebilir, yeşil, dayanıklı ve akıllı binalar, kentler ve metropoller ile ilgili konuların tüm yönleriyle işleneceği konferans, inşaat sektörünün tüm aktörlerinin desteğiyle gerçekleşecek.


2000 yılından bu yana dünyanın 50’den fazla ülkesinde yapılan Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi (The Sustainable Built Environment Conference Series) yapı malzemesi üreticilerini, bilim insanlarını, uygulayıcıları, mimarları, mühendisleri, müteahhitleri, akademisyenleri, sanayicileri, devlet kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen çok büyük bir konferans serisi olarak 13 – 15 Ekim 2016 tarihleri arasında ilk kez Türkiye’de hayata geçirilecek.


Türkiye İMSAD’ın organizasyonuyla gerçekleştirilecek konferansın ana teması “Akıllı Metropoller – Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler” (Smart Metropols - Integrated Solutions for Sustainable and Smart Buildings & Cities) olacak. Konferansta sürdürülebilir bir gelecek için AR-GE ve inovasyonun önemine dikkat çekilecek ve sanayi - üniversite işbirliğinin en güzel örnekleri kamuoyu ile paylaşılacak. SBE16 İSTANBUL Konferansı, aynı zamanda sektörde sanayi, kamu, üniversite ve STK’ların işbirliği ile hayata geçirilen sektördeki ilk konferans olma özelliğini de taşıyor.


Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu konuşulacak

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, “Türkiye İMSAD olarak, her platformda sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemi vurguluyor, çalışmalarımızla söylemlerimizi destekliyoruz. Dünyada ilk kez bir sivil toplum kuruluşu tarafından GRI4 Rehberi’ne göre hazırlanan Sürdürülebilirlik Raporumuzu 2014 yılında kamuoyuyla paylaştık. Sektörde sürdürülebilirlik kavramlarıyla ilgili ortak bir anlayış ve söylem getirmek amacıyla 2015 yılında "Sürdürülebilir İnşaat Malzemeleri Terimler Sözlüğü”nü hazırladık. Sektörün son 7 yıldır en büyük buluşma platformlarından biri olan İnşaatta Kalite Zirvelerimizde her sene mutlaka sürdürülebilirliğe vurgu yapan oturumlar, sunumlar düzenledik. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvemizde Türkiye İMSAD Üyeleri olarak Sürdürülebilirlik Parametrelerimizi açıklayarak ‘Sürdürülebilirlik Sözü’ verdik. ‘Değişen Dünya Gelişen Malzeme’ temasıyla ise bu yıl gerçekleştireceğimiz konferansımızda ele alınacak konular için ilk adımı attık. ‘Akıllı Metropoller – Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler’ temasıyla hayata geçireceğimiz bu konferansta da Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu masaya yatırılacak, yarının yapıları ve şehirleri konuşulacak. Sürdürülebilir bir gelecek için fikirler, çözümler, yöntemler ve teknikler tartışılacak ve sonuçlar paylaşılacak” dedi.


Geleceğin yaşamı çalıştayla şekillenecek

Sürdürülebilir Yapılı Çevre ile ilgili sanayinin, kamunun ve üniversitelerin odaklanmasına gerek duyulan konuların belirlenmesi amacıyla konferans çerçevesinde akıllı ve sürdürülebilir şehirleşmeyle ilgili tüm tarafların dahil olduğu bir çalıştay da düzenlenecek. Davetlerin devam ettiği çalıştayda ilgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve sanayiciler yer alacak. Şehir, bina ve malzeme olmak üzere üç ana başlık altında gerçekleştirilecek olan SBE16 İstanbul Konferansı’nda akıllı şehir, akıllı bina, akıllı malzeme, akıllı ulaşım, ekolojik hassasiyet, kalifiye işçi, ithalat ve ihracat, kentsel doku, kaynak verimliliği, performans göstergeleri ile sosyal, kültürel ve finansal yaklaşımlar gibi pek çok konu masaya yatırılacak.


Japonya’dan İngiltere’ye toplam 22 davetli konuşmacı

SBE16 ISTANBUL Konferansı’nda Singapur, Japonya, İsveç, Norveç, İngiltere, Belçika ve Kanada başta olmak üzere pek çok ülkeden 13’ü yabancı toplam 22 konuşmacı yer alacak. Konuşmacılar arasında Ecoplatform Başkanı Sven Olof Ryding, Solar Decathlon Europe Başkanı Prof. Peter Russell, Japon Mimar Prof. Kazuo Iwamura, Dünya Sürdürülebilir Enerji Enstitüsü Başkanı Gökhan Yıldırım, Avrupa Bina Performans Enstitüsü Başkanı Oliver Rapf, REC Türkiye Başkanı Rifat Ünal Sayman, Schneider Electric Akıllı Şehirler Global Direktörü Gordon Falconer ve University College London (UCL) Enerji Enstitüsü Direktörü Robert Lowe gibi pek çok değerli isim yer alıyor.


Üç günlük konferans panel oturumları, bildiri sunumları, yuvarlak masa toplantıları ve çeşitli etkinliklerden oluşacak. Destekçileri arasında Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra Yaşar Üniversitesi (YÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Özyeğin Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) gibi üniversitelerle birlikte Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Türkiye Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), Türk Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) gibi kurumlar da bulunuyor.


Son dönemde ülkemizde yaşanan üzücü terör olayları ve son olarak 15 Temmuz 2016 gecesi milli irade ve demokrasimizi hedef alarak girişilen darbe kalkışması nedeniyle, ülkemize yabancıların gelmekten çekindiğini belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, SBE16 İstanbul konferansı 400’den fazla yabancı partnerine ve kuruma Türkiye’deki normalleşme süreci hakkında bilgi veren bir mektup gönderdiklerini ve konferansa pek çok ülkeden konuşmacı ve dinleyicinin katılımını sağladıklarına dikkat çekti.


İklim değişikliğine karşı inşaat sektörünün tüm aktörlerine görev düşüyor!

Hükümetler arası iklim değişikliği raporunda 2050 yılına kadar Akdeniz bölgesinde ortalama sıcaklıkların 1˚C ila 2˚C, Türkiye’de ise 2,5°C ila 4°C artacağı öngörülüyor. Türkiye, iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu çerçevesinde; iklim değişikliği politikalarını kalkınma politikalarıyla entegre etmiş, enerji verimliliğini yaygınlaştırmış, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırmış, iklim değişikliğiyle mücadeleye aktif katılım sağlayan ve yüksek yaşam kalitesiyle refahı tüm vatandaşlarına düşük karbon yoğunluğu ile sunabilen bir ülke olmayı hedefliyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” 28097 sayılı ve 27 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte; “Kamu kesimine ait bina ve işletmelerin enerji kullanımı 2010 yılına göre, 2023 yılında en az yüzde yirmi oranında düşürülür” hükmü yer alıyor. Türkiye’nin belirlediği bu hedefleri tutturmasında inşaat sektörünün tüm aktörlerine de görev düşüyor.


16 yıldır tüm dünya Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi ile geleceğe hazırlanıyor

Dünyanın 50’den fazla ülkesinde 2000 yılından bu yana yapılmakta olan Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi (The Sustainable Built Environment Conference Series), CIB Uluslararası Bina Araştırma Ve İnovasyon Konseyi, FIDIC – Uluslararası Müşavir Mühendisler Federasyonu, iiSBE – Uluslararası Sürdürülebilir Yapılı Çevre İnisiyatifi ve UNEP – Birleşmiş Milletler Çevre Programı Teknoloji, Endüstri ve Ekonomi Bölümü Sürdürülebilir Bina ve İklim İnisiyatifi gibi uluslararası büyük oluşumların inisiyatifinde organize ediliyor. 3 yıllık döngü ile gerçekleştirilen SEB Konferansları çerçevesinde ilk yıl hazırlık yapılırken, ikinci yıl bölgesel ve ulusal konferanslar ve son yıl global konferans düzenleniyor. Bu yıl ise Türkiye ile birlikte 21 farklı ülkede 21 konferans düzenleniyor. Bu tarihe kadar bir kısım konferans sona ererken, geri kalanlar yılsonuna kadar tamamlanacak. Global Konferans ise 2017’de Hong Kong’da düzenlenecek. Uzmanlardan oluşan bir kurul tarafından bölgesel ve ulusal konferansların içinden en iyi bildiriler seçilecek ve Global Konferansta sunulacak.


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


ugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde 50'den fazla ülkede düzenlenen Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi, Türkiye'de ilk defa 13-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneğinden (Türkiye İMSAD) yapılan açıklamaya göre, derneğin organizasyonuyla Swissotel The Bosphorus İstanbul'da düzenlenecek SBE16 İSTANBUL Konferansının ana teması "Akıllı Metropoller-Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler" olacak.


Sürdürülebilir bir gelecek için fikirler, yöntemler ve tekniklerin gündeme taşınarak çözüm arayışlarının yapılacağı ve Türkiye'nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonunun konuşulacağı konferansta 100'den fazla bildiri sunulacak.


Yapı malzemesi üreticilerini, bilim insanlarını, uygulayıcıları, mimarları, mühendisleri, müteahhitleri, akademisyenleri, sanayicileri, devlet kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen konferansta, Singapur, Japonya, İsveç, Norveç, İngiltere, Belçika ve Kanada başta olmak üzere pek çok ülkeden 22 önemli konuşmacı yer alacak.


Sürdürülebilir bir gelecek için Ar-Ge ve inovasyonun önemine vurgu yapılacak konferansta, sanayi-üniversite iş birliğinin en güzel örnekleri kamuoyu ile paylaşılacak.


Panel oturumları, bildiri sunumları, yuvarlak masa toplantıları ve çeşitli etkinliklerden oluşacak konferansın destekçileri arasında Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, Türkiye Serbest Mimarlar Derneği, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Türk Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği, Türkiye Müteahhitler Birliği ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği gibi kurumlar da bulunuyor. 


- "Pek çok ülkeden konuşmacı ve dinleyici katılacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, dernek olarak, her platformda sürdürülebilirliğe verdikleri önemi vurguladıklarını belirterek, çalışmalarıyla söylemlerini desteklediklerini bildirdi.


Bu konuda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Hinginar, "Bu konferansta da Türkiye'nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu masaya yatırılacak, yarının yapıları ve şehirleri konuşulacak. Sürdürülebilir bir gelecek için fikirler, çözümler, yöntemler ve teknikler tartışılacak ve sonuçlar paylaşılacak." ifadelerini kullandı.


Hinginar, son dönemde Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve terör gibi üzücü olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelmekten çekinen 400'den fazla kurum, kuruluş ve kişilere Türkiye'deki normalleşme süreci hakkında bilgi veren bir mektup gönderdiklerini kaydederek, "Bu sayede konferansa pek çok ülkeden konuşmacı ve dinleyicinin katılımını sağladık." değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön