Ekonomi

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

Schengen vizesi alacaklar buna dikkat etsin. Avrupa Birliği Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizesi ile o kararı verdi. İşte detaylar!Bu karar ile de seyahatler daha kolay hale gelecek

Schengen vizesi ile ilgili kabul edilen yeni yasa ile pasaportlardaki vizeler artık dijital hale gelecek. Bu karar ile de seyahatler daha kolay hale gelecek. İşte ayrıntılar...

SCHENGEN VİZESİ KARARI!

Bu yasa tasarısı ile Schengen vizeleri dijitale dönüşüyor ve web üzerinden 2 boyutlu barkod olarak verilecek. Başvurular tek bir internet platformundan yapılacak, evraklar ve vize ücreti burada işlenip, ödenecek. Aynı zamanda başvuru sahipleri çeşitli dillerde vize isteklerini de internetten iletebilecek. Bu yeni uygulama ile maliyetlerin düşmesi, başvuruların daha hızlı hale gelmesi ve Schengen bölgesinin güvenliğinin artması amaçlanıyor. Bu yasa tasarısı için resmi onay aldıktan sonra 20 gün içinde yürürlüğe girecek.

Avrupa Birliği, Schengen vizesi aşamasında önemli bir değişikliği hayata geçirildikten sonra seyahat işlemlerini daha da kolaylaştırılması amaçlanıyor. Yeni yasa, kabul edildiği takdirde pasaportlara yapıştırılan vizelerin dijital bir formata dönüştürülmesini sağlayacak ve bu vizeler internet üzerinden 2 boyutlu barkod şeklinde verilecek. Ayrıca, bu dijital vizeler mobil cihazlara indirilip, bu şekilde seyahat eden vatandaşların fiziksel olarak vize taşımasına gerek de kalmayacak. Bu bilgilere ek olarak da, başvuruda bulunanlara çoklu ülke ziyareti durumunda başvurunun hangi ülke tarafından işlendiği bilgisi de verilecek. Bu sistem, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin sınır yönetim sistemleri ve veritabanları ile uyumlu bir şekilde çalışacak.

Ama Schengen ülkelerine ilk kez vize başvurusunda bulunan kişiler, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni bir pasaport alanlar da hala konsolosluklara fiziksel olarak başvurmak zorundadır.

Bu yeni düzenlemenin Schengen vize sürecini dijitalleştirerek maliyetlerin düşmesini, başvuruların hızlı olmasını, seyahat güvenliğini iyileştirmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Yasa tasarısı, Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından resmi olarak onaylandıktan sonra Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde yayımlanacak ve yayımlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu değişikliklerin seyahat eden kişilere daha kolay bir deneyim sunacak.

İslam Memiş döviz alacaklara o öneriyi verdi! Korkma kardeşim al!

Kurban Bayramı öncesi ek sefer otobüs biletlerine dev zam geldi!

Bu ilçelerde yaşayanlar hemen bakın! İşte 16 Haziran Cuma elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!