28 / 04 / 2024

Schneider Electric, Yeşil İş Konferansına destek verdi!

Schneider Electric, Yeşil İş Konferansına destek verdi!

Sürdürülebilir Bir Çevre için 6 - 7 Ekim 2011 tarihleri arasında Swissotelde gerçekleşen Yeşil İş Konferansına Schneider Electric de uzmanlığı ile destek verdi



Karbon ekonomisinden, enerji verimliliğine kadar birçok konunun masaya yatırıldığı konferansta, Schneider Electricin akıllı şebekeler konusuna dikkat çektiği konuşma katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Düşük Karbon Ekonomisine geçiş sürecini hızlandırmak ve Sürdürülebilir Gelecek bilinciyle, tüm tarafları buluşturmayı hedefleyen Yeşil İş Konferansında, iş planlama ve karar verme süreçlerinde Sürdürülebilirlikin temel şartı olan enerji verimliliği, sürdürülebilir enerji ve düşük karbon ekonomisi gibi konular değerlendirildi.

Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçicilerin Akıllı Şebekeler konulu oturumda konuşmacı olarak katıldığı konferansta Schneider Electric İş Geliştirme Direktörü Hares Habrede konuşmacılar arasında yer aldı. Konferansta, Uzaktan Enerji İzleme konusunda bir sunum yapan Schneider Electric İş Geliştirme Direktörü Hares Harbe, web tabanlı teknoloji ile uzaktan enerji izleme sistemi sunan Schneider Electricin enerji verimliliği ile bina performansının sürekli olarak geliştirilmesine olanak sağlayan bilgi, analiz ve rehberlik sunduğunun altını çizdi.

2050de Enerji Tüketimi 2 Katına Çıkacak

Yeşil İş Konferansında, Schneider Electricin Daha Akıllı Bir Enerji Yönetiminin sağlanması amacıyla sunduğu Akıllı Şebekeler konusunda konuşma, yapan Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, enerji verimliliğinin önemine dikkat çekti. Konuşmasında enerji ihtiyacının 2050 yılına kadar bugünkü tüketiminin 2 katına çıkacağını ve enerjinin maliyetinin daha da artacağını belirten Keçiciler, elektriğin Akıllı Şebekeler ile verimli, sürekli, ekonomik ve güvenli bir şekilde sağlandığını belirtti. Mehmet Ali Keçiciler, Akıllı Şebekeler, elektrik üretiminin çevresel etkisini önemli ölçüde azaltarak, daha konforlu, rekabetçi ve sürekli enerji kaynağı sunuyor dedi.

Akıllı Şebeke Sistemi ile
Atmosfere 1 Ton Daha Az Karbon Salınıyor

Elektrik şebekesini bir IT ağı üzerinden birleştiren Akıllı Şebekelerin elektrik üretiminin çevresel etkisini önemli ölçüde azaltarak, daha konforlu, rekabetçi ve sürekli enerji kaynağı sunduğunu söyleyen Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, iklim değişimi ve sera gazlarının etkisinin azaltılmasının artık global bir hedef haline geldiğini belirtti. Mehmet Ali Keçiciler,

Önümüzdeki hedef 2030 yılında enerji ihtiyacı tam 2 katına çıkarken, CO2 emisyonunu yarı yarıya düşürmektir. Elektrik, elektronik ve haberleşme endüstrisinin sağladığı Akıllı Şebeke çözümleri bu zorlukları aşabilecek kapasitededir. Akıllı Şebeke, elektrik üretimi ve elektrik ihtiyacı arasındaki dengeyi sağlamaya yardımcı olacak ve ihtiyaç duyulan altyapıyı optimize edebileceği gibi daha fazla yeşil enerji üretimini de sağlayabilecektir. Akıllı Şebeke sistemi ile tüketilmeyen her megawattsaat güç için karbon emisyonu azalmakta ve üretilmeyen her megawattsaat için atmosfere 1 ton daha az karbon salınmaktadır dedi.


Geri Dön