05 / 07 / 2024

Seba Gacemer: 2017'de 4 yeni projemiz var!

Seba Gacemer: 2017'de 4 yeni projemiz var!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer her zaman iyimseriz, en az 4 yeni projemiz var 2016 yılında aldığı ödülle rekor kıran Sinpaş GYO 2017de yatırımlara hız vermeyi planlıyor.



Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer her zaman iyimseriz, en az 4 yeni projemiz var 2016 yılında aldığı ödülle rekor kıran Sinpaş GYO 2017de yatırımlara hız vermeyi planlıyor. Seba Gacemer," İstanbul'da Ümraniye ile Sancaktepede, ayrıca Bursa da ve Ankarada yeni projelere başlayacağız" dedi. 


2016 yılı boyunca Avrupa J ve Amerika'nın prestijli kuruluşlarından toplam 13 ödül alarak rekor kıran Sinpaş GYO, 2017'de 4 projesinin teslimlerini tamamlayacak, yeni yatırımlara da başlayacak. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, "2017 yılına ilişkin beklentilerimiz iyimser. İstanbul'da Şile Otoyolu- Ümraniye ve Sancaktepe, Bursa'da Demirtaş, Ankara'da ise G.O.P projemizi hayata geçireceğiz" diye konuştu. 


Sinpaş GYO 2016'da hedeflerine ulaştı mı? 


mm SİNPAŞ GYO, 2016 yılını ödüllerle rekor kırarak geçirdi. Projelerimiz, Avrupa ve Amerika'nın prestijli kuruluşlarından satış, ciro, proje geliştirme, mimari ve pazarlama alanlarında ödüller alarak, toplam 13 ödül ile rekor kırdı. 2016'da, iki büyük projemizin lansmanını gerçekleştirdik. İstanbul Bomonti'de yer alan Oueen Central Park projemizi mart ayında lanse ettik. Taçlı mimarisiyle İstanbul'un simgeleri arasına girecek olan projemiz yerli ve yabancı yatırımcıların gözbebeği oldu. Nisan ayında da Ankara'daki yeni projemiz EgeVadisi'nin lansmanını yaptık. İstanbul'da satış rekorları kıran Ege Yaşam konseptli EgeBoyu ve EgeYakası projelerimizden sonra bu konsepti Ankara'ya taşıdık. Ege Vadisi'ni Ankara'nın kalbi Oranda inşa ediyoruz. 


2017'ye ilişkin beklentileriniz nasıl, yeni projeler var mı? 


2017 yılına ilişkin beklentilerimiz iyimser. Sinpaş kurulduğu günden bu yana 42 yıllık sürede müşterilerine güven veren bir firma olmayı başardı. Sinpaş GYO'nun müşterilerine yansıttığı bu güven ve sorumlulukla 2017 yılını da yine başaralı bir şekilde geçirmeyi hedefliyoruz. 2017'de EgeYakası, İncek Blue ve İncek Green, Aydos Country projelerimizin teslimlerini tamamlayacağız. Buna ek olarak duyuracağımız yeni projelerimiz var. İstanbul'da Şile Otoyolu- Ümraniye ve Sancaktepe, Bursa'da Demirtaş, Ankara'da ise G.O.P projemizi hayata geçireceğiz. 


2017 yılında sektörü etkileyecek önemli gelişmeler olmasını bekliyor musunuz? 


SEKTÖRE ilişkin yeni düzenlemeler gündemimizde hep var. Türkiye'de 20 milyon civarında yapı stoku var. 2012'de kentsel dönüşüm yasası çıktı. Yasadan sonra 4,5 yılda 3 milyon 100 bin nüfusa hitap eden dönüşüm yapıldı. 1999 öncesi inşa edilen yaklaşık 15 milyon sağlıksız yapı mevcut. Türkiye'deki 15 milyon yapının en az 7 milyonunun dönüşmesi gerekiyor. Hâlâ göç devam ediyor. Gayrimenkul sertifikası, imar hakkı transferi, vergi indirimleri, harç indirimleri gibi talepler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gündeminde. Vergi yükü, arsa kıtlığı ve maliyetinin yüksekliği, konut kredi faizlerindeki dalgalanmalar, senetli konut satışı, yabancıya konut satış mevzuatındaki iyileştirmeler gibi konularda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor. 2017 yılı içinde bu konularla ilgili adımların atılması sektörün önünü açacaktır. 


Sancaktepe ve Bomonti yükselişte 

Önümüzdeki yıl İstanbul'da yıldızı parlayacak yerler olacak mı? 


¦ ÖNÜMÜZDEKİ yıllarda İstanbul'da yıldızı parlayacak semtlerden dikkat çekenleri şöyle sıralayabiliriz. Sancaktepe 2017 yılında da yine değerini yükselten semtlerden olacak. İstanbul'un kalbinde yer alan tüm ulaşım akslarına yakın Şişli Bomonti semti de 2017'nin gözde lokasyonlarından. Kayaşehir, Küçükçekmece, 3. Havalimanı bölgesi, Kemerburgaz-Zekeriyaköy, Tuzla bölgeleri 2017'de de yıldızı parlayacak semtler arasında yer alıyor.



2017 yılında konut fiyatlarında artış öngörüyor musunuz?


DOLARDAKİ yükseliş nedeniyle gayrimenkulde maliyetlerin yükselmesi, yılbaşından sonra konut fiyatlarının da yükselL meşine neden olabilir. 


Akşam Future & Trens Emlak 


Geri Dön