Dap Yapı 2017'de 4 yeni proje yapacak!
Dap Holding 2017 yılına 4 milyar lira yatırım yapacağı 4 yeni projeyle giriyor. Dap’ın Kartal, Beykoz, Validebağ ve Maslak’taki proje çalışmaları sürerken, mevcut projelerde ise 3 bin 500 kişi çalışıyor
Dap Holding 2017 yılına 4 milyar lira yatırım yapacağı 4 yeni projeyle giriyor. Dap’ın Kartal, Beykoz, Validebağ ve Maslak’taki proje çalışmaları sürerken, mevcut projelerde ise 3 bin 500 kişi çalışıyor
2017’ye hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan Dap Holding, İstanbul’un iki yakasında 4 yeni projeye başlıyor. Toplam 4 milyar liralık yeni yatırımı hayata geçireceklerini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Beykoz’da yapacağımız projeye 1 milyar lira, Maslak’taki projeye 1.5 milyar lira, Kartal’daki projeye 500 milyon lira, emlak konut ihalesinden aldığımız proje olan Validebağ’daki araziye ise 1 milyar lira yatıracağız. Biz daha bu ülke için çok çalışacağız” dedi. Merakla beklenen Validebağ arazisi için projelerin çalışıldığı bilgisini veren Yılmaz, birkaç ay sonra ise ruhsat alacaklarını söyledi.
‘Çılgın projeler...’
Kartal’da yükselecek ‘Teras Kule’ projeleriyle daha önce hayata geçirdikleri, Adam Kule, Vazo Kule Tango ve Burgu Kuleler gibi yeni bir konsept oluşturduklarını vurgulayan Yılmaz, proje için “En çılgın projelerimizden biri olacak” ifadelerini kullandı. Yılmaz, “Bizim yaptığımız binalar simgeseldir. Adı değil kendisi teras olacak. Gökyüzü bahçesi gibi. 30’uncu katta bir yandan güneşlenirken isterseniz bahçe hayatı da yaşayabileceksiniz. Pendik ve Kartal Marina arasındaki projenin her dairesinin terası var, bazı katlarında çok büyük teraslar var” dedi.
Taksim Petek Residence’ta ise teslimlere başladıklarını kaydeden Yılmaz, satışta çok az konut kaldığını ifade etti. Yılmaz, dünyanın en önemli gayrimenkul ödüllerinden olan European Property Awards’tan pek çok ödülü olan ayrıca ‘dünyanın en iyi karma projesi’ seçilen ‘İstmarina’ projesiyle ilgili son bilgileri de paylaşarak, şunları söyledi:
“İstmarina öyle bir proje ki yaklaşık bir yıl hafriyatı sürdü. Türkiye’nin en hızlı giden projesi. Gece gündüz çalışıyoruz. 24 ayda bitireceğiz. Şu anda 2 bin 400 kişi çalışıyor. AVM, köprüler, hastaneler, okullar hepsi aynı anda bitecek. 2017’de teslimlere başlayacağız. Yüzde 93’ü satıldı... Bir de Pendik projemiz var. 3 bin 500 konut, 500 ofis her şeyiyle bir şehir gibi olacak. Orada Türkiye’nin en büyük caddesini yapacağız. Champs-Elysees (Şanzelize) 1100 metre, biz 1200 metre yapacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın alt tarafında, denize çok yakın bir proje.”
‘İyi algı sattırır’
15 Temmuz darbe girişimi ardından iç piyasada sektörün toparlandığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, yabancıya satışta ise kısmi daralmalar olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Aksiyon filmlerinde olsa ‘abartmışlar’ diyeceğimiz olayları ülkemizde yaşadık. Kabus gibi bu günleri atlattık. Emlak Konut’la yaptığımız kampanyayla ciddi bir satış grafiği yakaladık. Yabancıya satışta ise defalarca ülke tanıtımının önemine dikkat çekiyorum. Türkiye’nin algı eksikliği var. Sanki Türkiye savaş ortamı gibi gösteriliyor. Bir Suriye ile Irak ile eşdeğer tutuyorlar. Ekonomilerde, şirketlerde bile algı satış yaptırıyor” dedi.
Türkiye algısını ‘hak ettiği’ konuma taşımak için Dap Holding olarak her mecrada çalıştıklarını anlatan Yılmaz, “Ayrıca bizim milli gelirimizin de 10 bin dolarlar seviyesinden 25 bin dolara getirmemiz gerekiyor. Başardığımızda dünyayla daha entegre olan hale gelir, bu sorunlar artık ülkemizde yaşanmaz olur. Siyasi kurumlarıyla, işadamlarıyla, vatandaşıyla birbirimize destek olup yarınlara daha güzel bir ülke bırakacağız” diye konuştu.
‘Dönüşüme gireceğime bin pişman oldum’
Ziya Yılmaz, kentsel dönüşümle dört yerde proje geliştirdiklerini belirterek, buna da ‘sosyal sorumluluk’ fikriyle gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Kentsel dönüşüme girip gireceğime bin pişman oldum” diyen Yılmaz, dönüşümde geliştiriciler ile vatandaşların karşı karşıya geldiğini kaydetti. Yılmaz, projelerden zarar eder konuma geldiklerini anlatarak, şöyle devam etti:
“Kamu otoritesinin bu işin içinde olması gerekiyor. Mesela bazı belediyeler bırakın destek vermeyi ‘şunu isteyin’ diyor. Hayatında aslında dönüşümün ‘d’sinden haberi yok. Bu defa işe zarar vermiş oluyor. Belediyelerin kendini silkelemesi lazım. Örnek belediyeler de var. Bayağı zamandır patinaj yapılıyor, çok geç kalınıyor. Büyük geliştiricilerin, yani sahada olan bizlerin fikirleri alınmalı. Kiptaş’la, Emlak Konut’la, TOKİ’yle hareket edilebilir. Yoksa onlarca yıl daha konuşup sonra da dönüp bakınca hepimiz üzüleceğiz. Kentsel dönüşüm fırsatı kaçacak ve yerinde bina dönüşümü olmuş olacak.”
‘TBMM’nin anlamı her şeyden büyük’
GYODER ile ‘Halkın Meclisini Halk Yapar’ kampanyası kapsamında bir konsorsiyum oluşturarak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yapımını üstlendiklerini hatırlatan Yılmaz, çalışmaların hızla yürüdüğünü anlattı. Bu kapsamda Meclis’i ziyaret ettiklerini de belirten Yılmaz, oluşturulacak müzede bu anların yaşatılacağını dile getirdi. Yılmaz, “Bitme noktasına yaklaştı. İnsanlar savaşta bile birbirlerinin parlamento binalarını bombalamazlar. Başbakanımızın odasını nokta atışı bombalamışlar. Buraları görünce gözlerim doluyor. Meclis içinde bir de müze alanı oluşturuluyor. Gelen insanlar o alanı görsün diye. Unutturulmaması lazım. Yerinde, dozunda ve kalitemizden ödün vermeden anlatmak lazım. Benim için 10-20 projeden daha anlamlı oraya destek vermek” dedi.
‘Trump önemli bir işadamı’
ABD Başkanlık seçimlerini de değerlendiren Ziya Yılmaz, iş insanı olarak ülke yönetimine geçenlerin daha başarılı olduklarını ifade etti. “Trump’ın geleceğini tahmin ettim” diyen Yılmaz, “Donald Trump’ın daha başarılı bir yönetim sergileyeceğini düşünüyorum. Çünkü Trump bir işadamı. Çok iyi anlaşabilirsiniz. Kesintili olsa bile 70 yaşına kadar çok iyi bir iş yönetmiş. Her dönemi görmüş, büyüyerek yoluna devam etmiş. Bizim Cumhurbaşkanımızın bu kadar büyük başarısının arkasındaki nedenlerden birinin de ticaretten gelmiş olması olarak yorumluyorum. Türkiye’ye bakışının da çok olumlu olacağını düşünüyorum” diye konuştu.