28 / 04 / 2024

Selin Yapı Sancaktepe'de 2 yeni proje inşa edecek!

Selin Yapı Sancaktepe'de 2 yeni proje inşa edecek!

İnşaat sektöründeki ilk projesi Rings İstanbul'dan sonra yeni yatırımlar için kolları sıvayan Selin Yapı, Sancaktepe' de iki yeni projede toplam bin 250 konutu satışa çıkaracak...



İnşaat sektöründeki ilk projesi Rings İstanbul'dan sonra yeni yatırımlar için kolları sıvayan Selin Yapı, Sancaktepe'de iki yeni projede toplam bin 250 konutu satışa çıkaracak.


İlaç sanayisi sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Selçuklu Holding, Selin Yapı ile girdiği inşaat sektöründeki ilk projesi Rings İstanbul'dan sonra yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Yılın ilk çeyreğinde Sancaktepe'de butik bir proje hayata geçirmeye hazırlanan şirket, yılsonuna da 1000 konutluk bir projeyi satışa çıkaracak. 250 konuttan oluşacak butik projenin yatırım bedelinin 70 milyon TL olacağını söyleyen Selin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, "Rings İstanbul'da yakaladığımız başarı çıtasını yeni projelerimizde de devam ettireceğiz" dedi. Öncel, "Her iki projemizde Rings İstanbul'a komşu olacak. Nisanda satışa çıkaracağımız proje 20 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek. Metrekare fiyatları da 3 bin TL'nin üzerinde olur" diye konuştu. Her proje bittikten sonra diğerine başlamayı tercih ettiklerini kaydeden Öncel, "Diğer projemiz ise 100 bin metrekare arazide yaklaşık bin konuttan oluşacak. Yıl sonunda ya da 2015'te satışa sunarız diye düşünüyorum" dedi. 


AVM AÇILIŞI SEÇİMDEN SONRA 

Selin Yapı, Ring İstanbul projesinin hemen yanında bir de alışveriş merkezi hayata geçirdi. Sancaktepe'nin ilk AVM'si olma özelliği taşıyan proje, 116 mağazadan oluşuyor. Bölgenin, sosyalleşmesi açısından alışveriş merkezine ihtiyacı olduğunun altını çizen Öncel, toplam yatırım değerinin 150 milyon TL olduğunu söyledi. Öncel, "Kiralamalarda yüzde 75'i geçtik. Seçimlerden sonra açmayı planlıyoruz. Mimari açıdan farklı bir alışveriş merkezi tasarladık. Yarı açık konseptte olacak" diye konuştu. 


RİNGS İSTANBUL MAHALESİ 

Rings İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan Ataç ise Rings İstanbul'un bir mahalle şeklinde tasarlandığını belirterek, oturumun başladığı projede marketin, sinemanın ve anaokulunun açıldığını söyledi. Gökhan Ataç, projenin en önemli özelliklerinden birinin hobi bahçeleri olduğunun altını çizerek, 200 tane 10'ar metrekarelik bahçe planladıklarını vurguladı. Bu alanları konut sahiplerine çok uygun fiyatlardan vereceklerine dile getiren Ataç, isteyen konut sahiplerinin burada zaman geçirebileceğini belirtti. 


EN KÜÇÜK DAİRE 82 METREKARE

Net metrekare fiyatının 4 bin lira olduğunu söyleyen Ataç, "Benzer projelerde daha yüksek. Bu nedenle büyük konut satıyoruz. Projemizde ortalama 189 metrekarelik konutlar var. Genelde küçük dairelerin çok olduğu projeler değer kaybedebilirken, büyük konutlardan oluşan projelerde ise tam tersi oluyor" diye konuştu. Ataç, 499 konutluk projede 220 dairenin inşaatının tamamlandığını, satışı süren ev sayısının ise 70 olduğunu belirterek, "Daire metrekarelerimiz çok büyük. Buna rağmen satışlarımız gayet iyi gidiyor. Elimizde küçük daire hiç kalmadı. Mesela 82 metrekarelik 1+1'ler var" dedi. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön