29 / 04 / 2024

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Ayyıldız, sonuçların sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.



Tek partili bir hükümetin kurulmasının sektörde olumlu hava yarattığını belirten Ayyıldız, "2015 yılı iki seçimli bir yıl oldu. 1 Kasım'a kadar belirsizlik havası hakimdi, artık bu hava ortadan kalktı. Tek parti hükümetiyle tekrar istikrarlı bir ekonomik yapıya ulaşacağımızı ve ekonomiyi daha çok konuşacağımızı düşünüyorum. Beklemede kalan yatırımların tekrar harekete geçeceği, konut alımını erteleyen tüketicinin konut satın alacağı bir dönem olacaktır. Konut satışı açısından yılın son iki ayında bir ralli bekliyorum. Rekor bir satış süreci yaşayabiliriz." dedi. 


Hükümetin bir an önce kurulması, iş dünyasının doğal olarak en büyük beklentisi olduğunu kaydeden Ayyıldız açıklamasına şöyle devam etti: "Öncelik, daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir. Toplumun tüm kesimleriyle el ele, Türkiye'nin huzuru ve kalkınması için sinerji yaratılmalıdır. Gayrimenkul sektörü, ülkenin istikrarı ile doğru orantılı bir şekilde hareket eden bir yapıya sahip. Ülke ekonomisi için büyük önem arz eden sektörümüz seçim sonrası dönemde büyümenin devam etmesi ile birlikte önemli bir ivme kazanacaktır. Biz Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Seçimlerin ekonomimizi ve dolayısıyla Türkiye'yi çok daha ileri bir noktaya taşımasına vesile olmasını diliyorum." 


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön