27 / 04 / 2024

Seçim yasakları başladı! Hemen buraya bakın!

Seçim yasakları başladı! Hemen buraya bakın!

Seçim yasakları çerçevesinde, 28 Mayıs tarihinde saat 18.00'den itibaren, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili propaganda yasağı başladı. Bu yasak kapsamında, tüm yayın organları 24 saat boyunca seçim, seçim sonuçları, tahminler ve yorumlar hakkında haber yapamayacak.



28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında seçim yasakları uygulanmaya başladı. Saat 18.00 itibariyle propaganda yasağı başladı ve her türlü yayın organı 24 saat boyunca seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacak.

Seçim yasakları çerçevesinde saat 18.00 ile 21.00 arasında Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Ancak saat 21.00'den sonra tüm yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilme yetkisine sahiptir.

Oy verme işlemi ülke genelinde saat 08.00'de başlayacak ve saat 17.00'de sona erecek. Seçim gününde saat 06.00 ile gece 00.00 arasında alkollü içki satışı yapılamayacak. Ayrıca kahvehane, kıraathane, internet kafe gibi umumi eğlence yerleri seçim günü kapalı olacak.

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise sadece yemek verilebilecek. Seçim gününde yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

Bu çerçevede, seçim yasaklarıyla ilgili önlemler alınarak seçim süreci ve oy verme işlemlerinin düzenli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.


Geri Dön