Ekonomi

Seçimden sonra Türk Lirası'nı neler bekliyor? Ekonomide neler olacak? İşte uzmanlardan yorumlar...

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, seçimlerde ‘yabancı yatırımcıya güven veren bir iktidar’ gelirse Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında ‘çok fazla’ değer kazanacağı bir ortam oluşabileceğini, hatta buna karşı önlem alınması gerekebileceğini belirtti. Kur, Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığından alınmasının ardından para politikasının değiştiği 20 Mart 2021‘den bu yanaysa % 160 yükseldi

Türk Lirası, yanlış ekonomi politikaları sebebiyle gerite bıraktığımız yıl dolar karşısında % 30 değer kaybetti. Kur, Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığından alınmasının ardından para politikasının değiştiği 20 Mart 2021‘den bu yanaysa % 160 yükseldi.

Dolar kuru son zamanlarda yatay seyretse de bu ancak Merkez Bankası’nın piyasalara müdahaleleriyle sağlanabiliyor. Banka, kuru dizginlemek adına 2022 boyunca ‘arka kapıdan’ piyasaya 108 milyar dolarlık müdahalede bulundu. Hükümet de kur korumalı mevduat gibi uygulamalarla buna destek sağlıyor.

Piyasalarsa 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimde ekonomi politikalarında köklü değişim getirecek bir sonucun çıkıp çıkmayacağını izliyor.

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!

İslam Memiş, altında yeni rekor için tarih paylaştı!

Benzin ve motorine yeni bir indirim mi geliyor? O firma elini taşın altına koydu!