Ekonomi

Seçimin ikinci turu öncesi piyasa sallantıda! İslam Memiş gram altındaki bombayı patlattı!

İslam Memiş, seçimin ikinci turu öncesi, dolar, borsa ve gram altın altına dair bazı uyarılarda bulundu. İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altındaki bombaya bak sen..." uyarısı ile dikkatleri üzerine çekti.

İşte haberin ayrıntıları…

Ünlü ekonomist İslam Memiş'in yaptığı açıklamaları şu şekilde; Borsa İstanbul yüzde 2 prim ile günü sonlandırdı. Orta ve uzun vadedeki beklentim ise pozitif yönde eğilim devam ediyor. 4300-4800 bant aralıklarını takip edeceğiz. Dolarda sert düşüşlere şahit olduk, beraberinde borsada da sert düşüşleri izledik. Normalde borsa gerilerken doların yükselmesini bekliyorduk. Dolarda yaz aylarında olmasını beklediğimiz yukarı yönlü hareketler ile borsa tarafında da yükselişleri göreceğimizi düşünüyoruz.

15 günlük gibi bir süreçte 20 ile 22 lira aralığını takip edeceğim. Yine 14 Mayıs seçimlerinden önceki yazılan senaryoları bu sefer de 28 Mayıs tarihindeki seçim öncesi haftada görmeyeceğiz.

GRAM ALTINDAKİ BOMBA…

İslam Memiş; “Gram altındaki bombaya bak sen. 1380 lira üstünden gram altın almam. 1400 üstünden gram altın almam. Bunu defalarca yazdım. Kuyumcu önünde kuyruklar oluştu. Sosyal medya etkisiyle uçacak kaçacak senaryoları bitmez tükenmez Türkiye'de.

Öyle bir manipülasyon yapıldı ki, son fırsat şeklinde. Ben almayın dedikçe kuyruklar oluştu. Enteresan bir hal bu, cuma ve cumartesi gram altın 1516 seviyesindeydi Kapalıçarşı'da. Bunun üstüne kuyumcu 10 lira da kar koymuş olsa 1526-1530 illere göre. Bu rakamlara şahit olundu. Sen 1480'den, 1500'den nasıl gidersin gram altın alırsın? Yapılacak başka bir şey yok. Gram altın TL, Kapalıçarşı'da 1362'ye kadar düştü. İki günde gramında 154 lira değer kaybetti. Alan bu seviyeden aldı. Almayan yarın alır. Bu tarafta düşüşler zaman zaman olabilir ama ben beklemiyorum. Nedeni dolar kurunda 28 Mayıs'a kadar nasıl geniş bant aralığında piyasa bekliyorum, gram altında da 1350-1450 lira aralığında hareketlenen fiyat bekliyorum. Biraz daha düşebilir diyen dostuma diyorum ki, sen tedbirini al, yüzde 50 al, ondan sonra bekle. Düşerse şansına, düşmez ise yüzde 50'yi aldım diye avunma yaşanır. Düşüş bekleniyor ise beklenebilir, bugün biz 1365 TL seviyesinden alımı yaptık” dedi.