Kent Haberleri

SED ödemesi hesaplara yattı! 1.5 milyar TL'lik ödeme yapıldı! Eylül 2024 sosyal ekonomik destek ödemesinde müjde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, SED ödemesinin hesaplara yattığını açıkladı. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi'nde yapımı bitirilen Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışında, Hatay'da sadece yeni bir yaşam alanının kapılarını açmadıklarına, aynı zamanda çocuklara güzel bir gelecek sunmanın heyecanını yaşadıklarına dikkat çekti. 

Açılışını yaptıkları çocuk evleri sitesiyle, çocuklara kendilerini güvende hissettikleri, yeni ve sıcak bir yuva ssağladıklarının altını çizen Bakan Göktaş, "Bu yeni başlangıçla onların mutlu bir hayat sürmeleri için önemli bir adım atıyoruz. Bu yeni mekanın, kalplerine sevgiyle dokunacağımız her bir çocuğumuzun gönül dünyasına güzel anılar birikmesine aracı olacağına inanıyorum" dedi ve çocuk evlerinin Hatay için hayırlı olmasını diledi. 

Göktaş, söz konusu açıklamasında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ile ilgili de bir son dakika müjdesi verdi. 

Bakan Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek Programı ile çocukların gelişimini ailelerinin yanında izlediklerini dile getirdi. 

"Eylül ayı için toplam 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesini vatandaşlarımızın hesaplarına aktardık" diyen Göktaş, bu programla ailelere, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanmasına katkıda bulunduklarını söyledi. 

Göktaş, söz konusu açıklamasında "Ayrıca ailelerin ve çocukların psikososyal destek hizmetiyle güçlenmesini sağlayarak, çocuklarımız için sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinlikler yapıyoruz. Sunduğumuz bu imkanlarla çocuklarımızın hem bireysel gelişimlerine hem de sosyal becerilerini artırmalarına destek olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Göktaş, Bakanlık olarak çocukları korumak ve onları geleceğe hazırlamak için kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliğini önemsediklerini vurguladı ve açılışını yaptıkları çocuk evleri sitesinin de bu işbirliğinin kıymetli bir sonucu olduğunu aktardı. 

Göktaş, tüm kaynakları ve fırsatları sağlayarak çocukların kendi gelecekleri için daha umutlu bir başlangıç yapmalarını sağlamayı planladıklarının da altını çizdi ve "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da dile getirdiği gibi 'Aydınlık yüzlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız yarınların güçlü Türkiye'sini tesis edecek en zengin cevherimizdir'. Bu inançla, çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Konut satışlarında düşüş trendi kırıldı!

Konutta 'parası olana fırsat' dönemi! Evleri kimler alıyor?

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor!