19 / 05 / 2024

SED yardımından yararlanmak isteyenler koşun! SED yardımı başvuru sayfası açıldı!

SED yardımından yararlanmak isteyenler koşun! SED yardımı başvuru sayfası açıldı!

SED yardımı, çocuklu ailelere yine çocuk sayısına göre aylık olarak ödenen yardımdır. SED yardımına başvuracak kişilere duyuru yapıldı. İşte detaylar!



SOSYAL YARDIM BÜTÇESİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ!

Ekonomik krizden dolayı kamu kurumlarının vatandaşlara sağladığı sosyal yardımların bütçesi ve o yardımların kapsamı genişletildi. 0 ile 17 yaş aralığında çocuğu olan ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile belirlenen miktarlarda geri ödemesiz para yardımında bulunmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başvuran çocuklu hanelere ödediği Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının kapsamını 2023 yılında artıyor. Bu yıl SED yardımından daha çok aile faydalanacak.

2023 SED ÖDEMESİ HESAPLARA NE ZAMAN YATIYOR?

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ödenen nakdi yardım her ayın ortasında hesaplara aktarılıyor Paranın hesaplara yatma zamanı ise, T.C kimlik numarasının son rakamının çift ve tek hane olmasına göre değişiklik göstermektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz sene SED ödemeleri çerçevesinde 160 bine yakın çocuğa 434 milyon 39 bin TL destekte bulunulduğunu aktarmıştı.

2023 SED YARDIMI KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı 2023 yılında okul öncesi çocuklar adına 2 bin 59 TL olarak ödeme yapılıyor. İlköğretim çağındaki çocuklar için ise 3 bin 90 TL ödeme yapılırken, ortaöğretim çağındaki çocuklar için ise 3 bin 295 TL, ortaöğretim çağında ama okumayan çocuklar için 2 bin 59 TL ödeme yapılıyor.

Yükseköğretim çağında olan çocuklar için de 3 bin 708 TL, kuruluş bakımından ayrılan gençler için de 1648 TL ödeme gerçekleştiriliyor.

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

SED yardımı için yapılacak olan başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine kişilerin şahsen yapması gerekiyor.

Ayrıca e-Devlet'e giriş yaparak oradan ekonomik destek ön başvuru yazılarak da başvuru yapılabilir. İnternet vasıtasıyla yapılan başvurularda kişiler, kendi bilgilerinizi sisteme girerek başvuru yapabilirken, kurumlardan yapacağınız başvurularda bazı belgeler de istenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön