28 / 04 / 2024

Sedaş İnşaat'ın Türkmenistan'da inşa ettiği kütüphane açıldı!

Sedaş İnşaat'ın Türkmenistan'da inşa ettiği kütüphane açıldı!

Türkmenistanda müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteren Sedaş İnşaatın inşa ettiği modern kütüphane, Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı



Mari kent merkezinde yapılan Mari Vilayet Kütüphanesinin açılışında konuşan Berdimuhamedov, Türkmenistanda 2007 senesinden beri faaliyette bulunan kütüphanelerin sayısının 96dan 240a ulaştığını kaydetti. Berdimuhamedov, Mari şehrinde inşa edilen benzeri kütüphanelerin diğer eyaletlerde de inşa edileceğini ifade etti.

Berdimuhamedov ve beraberindeki heyet kütüphanenin bütün bölümlerini gezerken, kütüphaneyi inşa eden Sedaş şirketi Genel Müdürü Kerim Dayıya Türkmenistanın şehircilik alanına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Mari Vilayet Kütüphanesi, 36,6 milyon dolara mal oldu. Gözlemevide bulunan kütüphanenin 3 milyon kitap kapasitesi bulunuyor. Kütüphaneden aynı zamanda 600 kişi faydalanabilecek. İlk katında 5 adet okuma salonu bulunan kütüphane, bilgisayar, internet salonları ve modern teknolojiler ile donatıldı.

Kütüphanede ayrıca 300 ve 50 kişilik iki adet konferans salonu bulunuyor. Kütüphanenin temeli Şubat 2010da Berdimuhamedov tarafından atılmıştı. Sedaş İnşaat şirketi daha önce de Mari ve Daşoğuz kent merkezlerinde müze inşa etmişti. Şimdiki adıyla Mari, tarihte ise  Merv olarak bilenen kent, zengin kütüphanelerin merkezi olarak biliniyor. Türkmenistanda bu yıl Türk inşaat şirketlerinin üstlendiği projelerin değeri 3 milyar doları aştı.

AA


Geri Dön