29 / 04 / 2024

Sedat Yalçın: Bursa'da yatay mimari esas olacak!

Sedat Yalçın: Bursa'da yatay mimari esas olacak!

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü hamlesiyle ilgili, "Bursa'da binalar çok katlı yapılmayacak. Yatay mimari esas olacak. Turizm için de bu gerekli" dedi...




AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Ağustos'ta merkez Yıldınm ilçesinde düzenlenen törende 46 il için kentsel dönüşümün üçüncü hamlesini başlattığım hatırlattı.

Kentsel dönüşüm projeleri için master plana ihtiyaç duyulduğunu belirten Yalçın, Bursa'da bu yapılmazsa 17 ilçenin kendilerine göre bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğini, bir ilçenin Hong Kong'a, diğer ilçenin İstanbul'a, bir başkasının da Ankara'ya benzeyebileceğini söyledi.

Master planda, kentsel dönüşüm sürecinin ekonomik ve sosyal boyutlarının da bulunduğu bilgisini veren Yalçın, şöyle devam etti: "Kentsel dönüşümlerin hallda yapılması çok önemli. 'Konut' dediğiniz şey, insanın olmazsa olmaz en temel hakkıdır.

Mülkiyet, en kutsal haklardan biridir. Onun onayı ve nzası olmadan bir çalışma yapmanız doğru değil. Ortak akılla bu dönüşüm çalışmalan yapılmalı."

TEDBİRİMİZİ ALALIM

Yalçın, Türkiye'de 20 yılda 20 milyona yalan konutun kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden inşa edileceğine dikkati çekti. Başlatılan üçüncü hamle ile kentsel dönüşüm olgusunun farkındalığını artırmanın amaçlandığım dile getiren Yalçın, "Bu milli bir meseledir. Deprem kuşağındayız.

Deprem bu binalan yıkmadan tedbirimizi alalım" dedi. Bursa'da yeşil alanlann azaldığım bildiren Yalçın, "Bursa, yeşilini geri istiyor. Siyasetçiler olarak bunun sorumluluğunu her zaman taşımamız gerekiyor. Bursa'da binalan çok katlı yaparak finansman bulma dönemi bitmiştir, yatay mimari esas olacaktır. Bursa'nın turizmi için de bu gereklidir. Turistler, gökdelen seyretmeye gelmiyor, tarihi, kültürel mirası anyor" diye konuştu.


Yeni Şafak

Geri Dön