30 / 04 / 2024

Sefa Sirmen: İzmit yeni bir çehre kazanacak!

Sefa Sirmen: İzmit yeni bir çehre kazanacak!

Sefa Sirmen, dün düzenlenen tanıtım programında projelerini kamuoyuna duyurdu. Sirmen'in projeleri arasında en dikkat çekenleri ise İzmit'in belirli noktalarına yapılacak olan yedi adet kent meydanı ve yer altı otopark sistemleri oldu.



CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, dün İmperial Park Otel'de düzenlenen programla projelerini açıkladı. Sirmen'in bu önemli gününe CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahsin Tarhan, İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İl eski başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit Belediye Başkan aday adayları Ertuğrul Akalın, Fahri Örengül, belediye meclis üyeleri, belediye meclis üyesi adayları ve aday adayları ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

 

PROJELER ALKIŞ ALDI 


Proje tanıtımı öncesinde Sefa Sirmen ve 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı projeleri tanıtan sinevizyon gösterimi katılımcılara izletildi. 


Sinevizyonda ayrıca Sirmen'in 30 Mart'ta başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler de görsel olarak programa katılanlara tanıtıldı. Yaklaşık on dakika süren sinevizyon gösterimi, büyük dikkatle izleyen partililerden yoğun alkış aldı. 


SİRMEN PROJE USTASIDIR 


Programda ilk olarak söz alan milletvekili Mehmet Hilal Kaplan Kaplan, "Hem yerelde hem genelde iktidar olan AKP'nin 10 yılda Kocaeli'ye verdiği katkı 250 milyon lira. Bu durumu Kocaeli halkının takdirine bırakıyorum" dedi. Kaplan'm ardından söz alan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, "Sefa Sirmen, proje ustasıdır. Bu yönüyle bir efsanedir" diye konuştu. AK Parti'nin 2009 yılında vaat ettiği projeleri gösteren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, "Nerede bu projeler. Milletin parasını yiyorsun. Senin işin üretmek ve kenti yönetmek" diyerek Büyükşehir Belediye Başkam İbrahim Karaosmanoğlu'na sert sözlerle yüklendi. 


"TECRÜBELİ VE İNANÇLI BAŞKAN" 


"Tecrübeli ve inançlı başkan" şeklinde anons edilerek kürsüye çıkan Sefa Sirmen, salonu dolduran partililer tarafından uzun süre alkışlandı. 1989 yılında ilk aday olduğu gün gibi bugünde aynı heyecanı duyduğunu ifade eden Sefa Sirmen, "Göreve geldiğimde çöpler denize dökülüyordu. Çöp fabrikası vaat etmiştik. İzmit susuzluk çekiyordu, baraj vaat ettik. İnsanlar bunları duyunca bıyık altından gülüyordu. Ama bunları ve çok daha büyük projeleri hayata geçirdik. 

Yeni dönemde de birbirinden güzel projeleri hayata geçirdik. 5 yılda İzmit'te yeni çehre katacak projeleri gerçekleştireceğiz" dedi. 

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in proje tanıtım toplantısına çok sayıda partili ve gazeteciler katıldı. 

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit'e çehre kazandıracak projeleri hayata geçireceğini söyledi. 


ÜNİBEL YENİDEN HAYATA GEÇECEK 


Projelerini sıralayan Sirmen, "Tramvay üç noktadan hareket edecek. Anıtpark'tan başlayan tramvay Cumhuriyet Mahallesi'ne, ikinci güzergah Alikahya'dan otogara kadar, üçüncü güzergah ise Sanayi sitesine kadar tramvay gidecek. Yürüyüş yolunun alt kısmı olan Hürriyet Caddesi tramvayda kullanılacak. İzmitlilerin ekmeği 40 kuruşa ulaştıracaklarını ifade eden Sirmen, "Ünibel sistemini yeniden hayata geçireceğiz. Birçok alanda ücretsiz internet hizmete sunacağız. 

İzmit'i engellilerin kullanımına uygun hale getireceğiz" şeklinde konuştu. 


KENTİN BİRÇOK YERİNE MEYDAN 


Kentin belirli noktalarına kent meydanı yapacaklarını aktaran Sirmen, "Halkevi, Yeni Cuma meydanı, eski kolordu sinemasının olduğu yere Saraybahçe meydanı yapılacak. Bekirpaşa Üç Yol'daki düzenleme esnafı rahatsız ettiği için burası yeniden meydan olacak kolon ve krişler kaldırılacak. Perşembe Pazarı düzenlenecek ve Pazar alanı olarak kullanacak. Altı otopark olacak. Valilik binasının kaldırılmasıyla ortaya çıkan alanın altı otopark üstü kent meydanı olacak" şeklinde en ilgi çeken projelerinden bahsetti. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön