03 / 05 / 2024

Sefa Sirmen hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi!

Sefa Sirmen hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi!

İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen önceki akşam Kocaeli Kandıralılar Derneği'nin misafiri olarak Otel Asya'da düzenlenen toplantıda projelerini anlattı. Sirmen proje tanıtımının adeta bir provasını yaptı...




Kandıralılar Derneği'nin misafiri olarak CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, pazartesi günü gerçekleştireceği proje tanıtımının adeta bir provasını yaptı. İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen önceki akşam Kocaeli Kandıralılar Derneği'nin misafiri olarak Otel Asya'da düzenlenen toplantıda projelerini anlattı. Kandıralılar Dernek Başkanı Harun Reşit Kocagöz'ün ev sahibi olduğu toplantıda Sirmen'e meclis üyesi adayları Bozkurt Uslu, Cengiz Kavşut, KOTO Meclis üyesi Yusuf Erenkaya, Kandıra Belediyesi eski Başkanları Kenan Evin ve Turan Sarı, Aydınlar Ocağı eski Başkanı Ahsen Okyar da eşlik etti. 


Kentin girişi ve çıkışı İzmit esnafına sorun oluşturuyor. Özellikle Kandıra'ya giden vatandaş kendisini direk cezaevinde buluyor. Şehir içine gidecek fırsatı olmuyor. E-5'teki düzenleme trafiği daha da yoğunlaştırdı. Transit geçiş otoyol olacak. Merkez Bankası'nın önüne ışık koyarak buradan Yalova ve Gölcük'ün yanısıra Ankara'ya da çıkış sağlayacağız. Böylece şehir içi trafiğini rahatlatacağız" dedi. 


PROJELERDE YOK YOK 

Toplantıda ilk olarak konuşan Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz, "Sizleri burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Burada Sefa bey milletvekilliği, başkanlık yapmış, Kocaelispor'un efsanevi başkanı. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum" dedi. Toplantıda projelerini açıklayan İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ise, yıllarca Kandıralılar ile beraber çalıştıklarını ve belediye kadrolarında çalışmak isteyen herkese yer olduğunu belirtti. Sefa Sirmen imar adaletsizliğinden, trafik sorununa, şehir yaşamından, ulaşım planına kadar olan projelerini adeta masaya yatırdı. 


ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON 

İzmit'te imar adaletsizliği olduğunu savunan CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, "İzmit'teki imar adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. Özellikle Kandıralar'ın yoğun yaşadığı Bekirdere ve Tavşantepe gibi yerlerde güzel yerler olmasına rağmen çarpık yerleşme var. Deprem sebebiyle birçok bina da yorgun. Bu binaların güçlendirilmesi ve yenilenmesi için çalışacağız. İnsanların bütçesi yeterli değil. Bizde vatandaşlarımıza destek vereceğiz. TOKİ'nin kullandığı yetkileri vatandaşa da kullandıracağız. En büyük hedefimiz çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak" dedi. 


TRAFİK RAHATLAYACAK

 Ulaşım sorunları konusundaki projelerine de değinen Sefa Sirmen, "Otopark sorununu çözerek trafik Kandıralılar Derneği Başkanı Kocagöz Sefa Sirmen'e teşekkür plaketi verdi. 


YENİ KENT MEYDANLARI 

Kentin ihtiyacı olan rahatlamalar sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Sirmen, "İzmit'te yeni kent meydanları oluşturacağız olacak. En önemlisi ise Heykel'in önünü açarak büyük bir meydan gerçekleştireceğiz ve burayı törenlerin yapılacağı şekle sokacağız. Halkevi meydanını yeniden restorasyona sokacağız. Valiliğin kalkmasıyla ortaya çıkacak meydanın altını otopark üstünü ise park yaparak güzel bir meydana kavuşacağız. Perşembe Pazarı'nın altı da otopark olarak değerlendirilecek. Böylece otopark ihtiyacı en aza inecek" dedi. 


TRAMVAY HAYAL DEĞİL

 Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, İzmitliler'in kabusu olan şehir içi trafiğine de değinerek "İzmit şehir içini tramvay sistemine kavuşturacağız. İlk tramvay hattı Anıtpark'tan Cumhuriyet Mahallesi'ne kadar, dönüşte ise sahil yolundan Anıtpark'a kadar olacak. Diğer güzergah ise Yahya Kaptan'dan otogara kadar olacak. Üçüncü güzergah ise yine Anıtpark'tan sanayi sitesine kadar olacak. Belli yerlerde raylı belli yerlerde lastikli tramvaylar çalışacak" şeklinde konuştu. 


YAŞAM RENKLENECEK

 Projelerini anlatmaya devam eden Sirmen, "Yuvam Konut projemizle evi olmayan vatandaşlarımız uygun taksitler ödeyerek ev sahibi olacak. Zamanında elverişli ve beğenilen konutlar yaptık. Her projemiz istihdam yaratacak ve kenti rahatlatacak. Gelen yönetim sabah işe giden akşam eve gelen bir toplum yaratmaya çalışıyor. Oysa şehir hayatı daha hareketli olması lazım. Birçok etkinlikler yaratarak, o hayatı renklendirmek ve şehir hayatını insanlarla buluşturmak istiyoruz" dedi. 


Bizim Kocaeli 


Geri Dön