27 / 04 / 2024

Makedonya Cumhurbaşkanı, projeler hakkında bilgi verdi!

Makedonya Cumhurbaşkanı, projeler hakkında bilgi verdi!

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Mahmut Çevik'i kabul etti. Cumhurbaşkanı İvanov, Makedonya'daki projeler hakkında bilgi verdi...



     Cumhurbaşkanı İvanov'a nezaket ziyaretinde bulunan Çevik, TİKA tarafından ülke genelinde uygulanan projeler hakkında İvanov'a bilgi verdi. 

     TİKA'nın bulunduğu ülkelerde ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda projeler ve programlar geliştirdiğini belirten Çevik, bu proje ve programların asıl amacının ülkenin ekonomik, ticari, teknolojik, kültürel ve eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 

     "TİKA, iki dost ülke olan Makedonya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin arttırılması için bir köprüdür. Bilgi, niyet ve kabiliyet üçlüsü projelerde başarıyı getirir" diyen Çevik, TİKA'nın bu üçlü kombinasyona sahip bir kurum olduğunu vurguladı. 

     TİKA'nın bugüne kadar yapmış olduğu eğitim, sağlık, restorasyon, tarımın geliştirilmesi, turizm ve endüstri alanlarındaki tüm projelerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı İvanov da "Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak bizim ülkemiz için çok önemli bir husustur" dedi. 

     Görüşmede TİKA tarafından Makedonya'da uygulanacak yeni projeler de gündeme geldi. 


AA


Geri Dön