30 / 04 / 2024

türkiye işbirliği ve koordinasyon ajansı

türkiye işbirliği ve koordinasyon ajansı

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), başkent Kabil’in Karabağ ilçesindeki kız okulunu onardı. Okulda, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları kuruldu.

Makedonya'daki 5 Osmanlı eserinin restoresi tamamlandı!

Makedonya'da yer alan Osmanlı eserlerinin 8 tanesinin restorasyon süreci sona erdi...

Makedonya Cumhurbaşkanı, projeler hakkında bilgi verdi!

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Mahmut Çevik'i kabul etti. Cumhurbaşkanı İvanov, Makedonya'daki projeler hakkında bilgi verdi...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

One Clapham Junction'ın son etabı 'The Arrival' Türkiye'ye özel fiyat ve sınırlı sayıda daire avantajıyla satışta!

One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı 'The Arrival' 3 Kasım Cuma günü Four Seasons otelde düzenlenen basın toplantısından sonra Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa çıktı. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Bankalar emeklilere promosyon ödemeleri yapaya devam ediyor. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon ile ilgili açıklama geldi.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

türkiye işbirliği ve koordinasyon ajansı Haberi

türkiye işbirliği ve koordinasyon ajansı

Okulun açılışı için düzenlenen törene TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Afgan Milletvekili Enayetullah Babür Farahmand, Karabağ İlçesi Kaymakamı Abdul Sami Şerifi ve bazı Afgan yetkililer katıldı.


TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, Karabağ Kız Okulu binasının ve spor sahasının onarımını yaptıklarını dile getirerek, okulda daha önce olmayan bilgisayar, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarı kurduklarını söyledi.


Şahin, "Okulda, 15 bilgisayarlık bilgisayar laboratuvarını gerekli tüm malzemeleri ile kurduk, ayrıca fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarını da kurduk. Bu laboratuvarların sayesinde öğrenciler daha pratik bir şekilde eğitim alacak” dedi.


Karabağ İlçe Eğitim Yetkilisi Rohullah Davuzai de TİKA tarafından okula yapılan yardım sayesinde öğlencilerin daha iyi şartlarda eğitim alacağını belirterek, "Öğrencilerin bilgisayar dersi vardı ama bilgisayarı tanımıyorlardı. Kimya, fizik ve biyoloji derslerinde ise deneme imkanı hiç yoktu” diye konuştu.


Davutzai,...