29 / 06 / 2024

Türkiye Bankalar Birliği uyardı: Banka hesap sahipleri ve IBAN kullananlar dikkat!

Türkiye Bankalar Birliği uyardı: Banka hesap sahipleri ve IBAN kullananlar dikkat!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerden kiralanan hesaplar kullanılarak sistem dışına çıkarıldığı olaylara karşı banka hesap sahipleri ve IBAN kullananları uyardı.



Türkiye Bankalar Birliği son zamanda artan dolandırıcılık olaylarının yaşanmasını işaret ederek, kullanıcıların çok dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, özellikle son zamanda yasa dışı yollar ile kazanılan paraların ve müşterilerden kiralanan hesaplarında kullanılarak sistemin dışına çıkarıldığı olaylar ile karşı karşıya kalındığı belirtildi.

BU SÜREÇTE KİM SORUMLU? 

gercekgundem.com'da yer alan habere göre; Hesap sahibinin mevcut hesabı üzerinden yapılan işlenlerden de sorumlu olduğu belirtilerek; yapılan bu işlemler ile ilgili hesap sahibi adı ile yapıldığı için hukuki bir takım cezalar ile hesap sahibi karşılaşabilir. Buna göre kendi adına yaa başkası adına hareket eden kimsenin bu işlemleri yapmadan önce kimin hesabına hareket ettiğini bankaya yazılı olarak bildirmes gerekmektedir. Öte yandan herhangi bir olumsuzu durumda bu kişilerin hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması söz konusu olabilir.

Türkiye Bankalar Birliği uyardı: Banka hesap sahipleri ve IBAN kullananlar dikkat!

HAPİS VE PARA CEZASI VAR

Banka hesaplarının üçüncü kişiler tarafından kullanılmasına izin verenlerin ise aralarında nitelikli dolandırıcılığın da bulunduğu başka suçlar ile karıştırıldıüına da özellikle dikkat çekilerek yasa düzenlemeler kapsamında da dolandırıcılığın bir parçası haline gelindiğinin ve bununda bu suça iştirak edenlerinde para ve hapis cezası ile cezalandırıldığı bilgisi kaydedildi.

Öte yandan yapılan açıklamada; vatandaşların mağdur olmaması ve başkalarına da mağduriyet yaşatmamaları için banka hesap bilgileri yada IBAN numaralarını şifre, parola, tek kullanımlık şifre ve kart bilgilerinin asla paylaşılmaması gerektiği ifade edildi.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön