29 / 04 / 2024

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.



Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar'dan kredi kartı kullanımıyla ilgili açıklamalar geldi. Kredi kartında fazla kullanımın olduğuna dikkat çekmesi üzerine ekonomistlerden kritik açıklamalar geldi.

KREDİ KARTI KULLANIMINA KISITLAMA MI GELİYOR?

Enflasyonla mücadele kapsamında bir çok program hayata geçirilirken yeni adımların gelebileceği sinyali verildi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımının arttığına dikkat çekerek "Enflasyona etkisini yönetmek gerekiyor" dedi.

Türkiye'de kredi kartı sayısının 120 milyona yaklaştığını ve Kredi kartı kullanımı da geçen yıla göre yüzde 124 arttığını hatırlattı. Yani kredi kartlarına kısıtlama gelme ihtimali üzerinde duruluyor. 

TAKSİKE SINIRLAMA

Kredi kartlarına yönelik düzenlemeler konusunda da kredi kartlarının kullanımında taksit ve limit sınırlamalarının artırılması gerektiğini dile getiren Çakar, bu tür önlemlerin ekonomik dengeyi koruma adına önemli olduğunu ifade etti.

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

KREDİ KARTI FAİZLERİ ARTIRILABİLİR

Ekonomistlerin konuyla ilgili değerlendirmelerine göre; kredi kartında düzenlemeler için öne çıkanlar faiz oranı, taksit sınırlaması ya da limit düzenlemesi.

Ekonomistler kredi kartı kullanımını sınırlama açısından kredi kartı faizlerinin artırılabileceğini düşünüyor.

Kanal D Haber'in haberine göre taksit sayıları birçok üründe azaltıldı ancak bazı sektörlerde tamamen kaldırılması da konuşulanların arasında. Kişilere açılan kredi kartı limitinin düşürülmesinin yanı sıra asgari ödeme tutarlarının artırılması da gündemde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Ocak ayında değişiklik olmayacağını açıklamıştı.

Buna göre, referans oranın mevcut seviyesi 3.11 üst sınır olarak belirlenirken, referans oran, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde 10 fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanıyor.

Kredi kartı kullananlara şok haber! Resmen açıklandı! Artık limit artırılmayacak!

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Geri Dön