06 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlara şok haber! Resmen açıklandı! Artık limit artırılmayacak!

Kredi kartı kullananlara şok haber! Resmen açıklandı! Artık limit artırılmayacak!

Mevduat ve katılım bankaları, kanıtlanabilir onay veya talep olmadan, kişiler adına kredili hesap dahil herhangi bir hesap açamayacak, ve kredili hesabın limitini artıramayacak. 



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara yönelik usul ve esaslar hakkında yönetmelikte düzenlemeler yaptı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında resmen yayımlandı.

KREDİ KARTI LİMİTİ ARTIRILMAYACAK!

Yeni düzenlemeye göre, kredili hesap limitlerinin azaltılması durumunda hesap sahibi bilgilendirilecek. Yenilenen hesaplar, bu karar kapsamında hesap açılışı sayılmayacak.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Yeni yönetmelikle, yönetmeliğin "mevduat ve fon kabulü" başlıklı dördüncü maddesi ile "katılım fonlarına ilişkin genel koşullar" başlıklı 6. maddesinde yer alan "kâr ve zarara" ibareleri " şeklinde değiştirildi.

Kredi kartı kullananlara şok haber! Resmen açıklandı! Artık limit artırılmayacak!

RESMEN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI!

Katılma hesaplarının işletilmesinden doğan kâr veya zararın hesaplanmasında kullanılan ve yönetmelik ekinde yer alan Günlük Birim Değeri Hesaplama Tablosu yürürlükten resmen kaldırıldı.

Yönetmelikte yapılan düzenleme ile ayrıca, BDDK, mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların hak sahiplerinin, başvuruda bulunmadıkları takdirde hesaplarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredileceği konusunda uyarma zorunluluğunda halen 250 lira ve üzeri olarak uygulanan sınırı, TMSF görüşü alınmak suretiyle değiştirmeye yetkili olacak. 

Katılım fonu hesapları üzerinde hesap sahibinin talep hakkı ve katılım bankasının ödeme yükümlülüğü; özel cari hesaplarda yatırılan tutar, katılma hesaplarında ise vade sonunda geçerli birim hesap değeri kadar olacak.

Tahmini kâr oranı belirlenerek yapılan yatırım vekâleti sözleşmesine dayalı katılma hesaplarında ise birim hesap değerinin, yatırılan tutar ve tahmini kâr toplamı ile sınırlı olması öngörülmekte. 

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Geri Dön