27 / 04 / 2024

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.



Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'dan yılsonu dolar/TL tahmini geldi. Tahmininde “39-40 TL'yi telaffuz eden Alpaslan Çakar, "Kur bu yıl enflasyondan fazla artmayacak.” dedi.

Açıklamasında enflasyon konusundaki kararlı duruşun korunacağını düşündüğünü, fiyat istikrarı olmadan finansal istikrarın, bu sağlanmadan da kalıcı bir büyümenin yaratılamayacağını dile getiren Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Bu konuda iş dünyasının da kamunun da mutabakatı var. Orta Vadeli Program (OVP) çok önemli bir çıpa ve yeni bir hikayemiz var. Bu hikayeden vazgeçemeyiz. Uygulamalıyız ki, sonuç alalım. 2025 yılını sıçrama yılı yapabilmek için 2024'te gerekli restorasyonu yapmak gerek” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!


'KKM OCAK'TA, DDM 2025 YILINDA BİTER'


Aydınlık'ta yer alan habere göre yaptığı açıklamada KKM ve DDM toplamının 88-89 milyar dolara gerilediğini dile getiren Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bu ürünlerin toplam mevduat içindeki payının yüzde 16,8’e gerilediğini belirtti.

Alpaslan Çakar, kur korumalı mevduatın toplam mevduat içindeki payının yüzde 5’lere gerilediğini, Şubat ayında bitebileceğini belirtti.

Açıklamasında DDM’nin ise şu an standart olarak yüzde 15-20 TL mevduata geçiş, yüzde 15 civarında ise Döviz mevduata geçişle sürdüğünü anımsatan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “2025 yılında DDM’yi de konuşmuyor olacağız. Tedrici olarak azalarak gündemden çıkacaktır” diye konuştu.

'TL CAZİP HALE GELDİ'

Yaptığı açıklamada bireylerin döviz talebinin normal seyrinde olduğunu, geçen senenin sonunda tüzellerin bir miktar yılsonu ödemeleri nedeniyle döviz talep ettiğini dile getiren Alpaslan Çakar, “TL artık cazip. Neden cazip? Çünkü kurun artık gelecek dönemde TL’den daha iyi getiri sağlamayacağına dair bir kanı oluşmaya başladı. Yani enflasyonun üzerinde bir kur artışı beklentisi oluşmuyor” diye konuştu.

 

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Benzine 2 TL'ye yakın zam! Sürücüler hemen yeni fiyatlara bakın: BP, Opet, PO 24 Ocak fiyatlarını duyurdu!


Geri Dön