27 / 04 / 2024

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü deprem felaketi nedeni ile hayatını yitirenvatandaşların mirasçılarına yönelik önemli bir duyuru paylaştı. Buna göre, TSB, “Hayatını kaybeden sevdiklerinizin adına düzenlenmiş Hayat Sigortası ve Ferdi Kaza Sigortası poliçeleri varsa ve siz vefat etmiş kişinin mirasçısı iseniz, bu poliçeler kapsamında size ait tazminat hakları bulunabilir” hatırlatmasında bulunuldu.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Türkiye Sigorta Birliği tarafından sosyal medyada yapılan paylaşım doğrultusunda şu ifadelere yer verildiği kaydedildi. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü deprem felaketi nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızın mirasçılarına önemli bir duyuru yapıldı.

Hayatını kaybeden yakınların adına düzenlenmiş Hayat Sigortası ve Ferdi Kaza Sigortası poliçeleri ise bulunuyorsa ise şayet siz vefat etmiş kişinin mirasçısı siz iseniz bu poliçeler doğrultusunda size ait tazminat hakları bulunabilir.

Türkiye Sigorta Birliği nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

SORGULAMA NASIL YAPILABİLİR?

e-Devlet Üzerinden: “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” veya “Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama” bölümüne girerek, mirasçısı olduğunuz kişinin T.C. kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapabilirsiniz.

e-Devlet Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama (https://lnkd.in/dubSMQkX)
e-Devlet Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama (https://lnkd.in/d6_ZgAgZ)

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Web Sitesi Üzerinden: “Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)” bölümünden kendi e-Devlet bilgilerinizle doğrulama yaparak, vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası ile doğum tarihi bilgilerini girerek bilgi sahibi olunabilir. 

SBM Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu) – https://lnkd.in/dYdRqRGW
Vefat eden kişiye ait Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası poliçelerine yukarıdaki adımları takip ederek ulaşabilir, hak sahibi olduğunuz tazminatı ilgili sigorta şirketine başvurarak talep edebilirsiniz. Bu zor zamanlarda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Depremde kaybettiğiniz sevdiklerinizin anısına saygıyla…”

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!


Geri Dön