27 / 04 / 2024

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emekliler Haftası’na özel değerlendirmelerde bulundu. Benli, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyada örneği olmayan teşvikler aracılığıyla desteklendiğini ve katılımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemelerle zenginleşti



TSB Başkanı Atilla Benli, konuya ilişkin şunları söyledi: “Son dönemde peş peşe hayata geçirilen yeni düzenlemelerin yanında küresel finans sistemindeki dalgalanmalar, insanların tasarruf bilincine pozitif bir şekilde yansıdı. Millî ekonomimizin dinamosu BES, istikrarla büyümeye devam ediyor.”

Başkan Benli, devlet katkısına ilave olarak son zamanlarda sistemde yapılan yeniliklerin inanların yaşamın kolaylaştırdığı ve tasarruf yöneliminin artmasını sağladığı gibi, birikimlerini büyütmelerine de olanak sağladığını da söyledi.

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

“Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından (EGM) paylaşılan verilere göre 26 Haziran tarihi itibarıyla BES’teki katılımcı sayısı 8 milyon 195 bini buldu” şeklinde konuştu Başkan Benli, otomatik katılım sistemindeki katılımcılar da eklendiği zaman toplam 15 milyonun üzerindeki bireyin sistemden yararlandığını ve toplam fon büyüklüğünün ise 561,9 milyar TL’yi bulduğunu aktardı.

İşte Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli’nin konuşmasından diğer kesitler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön