08 / 05 / 2024

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emekliler Haftası’na özel değerlendirmelerde bulundu. Benli, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyada örneği olmayan teşvikler aracılığıyla desteklendiğini ve katılımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemelerle zenginleşti



Emeklilik döneminde gelir kaybının önüne geçmeyi hedefleyen BES’in uzun vadede, enflasyonun üzerinde getiri olanağı sağladığını hatırlatan Başkan Benli, devletimizin destekleri, insanların artan ilgisi ve güveniyle BES’in tasarruf ederken kazandıran önemli bir sisteme dönüştüğünü ve aynı zamanda, Türkiye’de tasarrufun merkezi hâline geldiğini aktardı. “Yaşamının en verimli zamanlarında ülkesine ve milletine hizmet eden, sevdiklerinin geleceğini güvence altına almak amacıyla alın teri döken yurttaşlarımızın Emekliler Haftası’nı ve Dünya Emekliler Günü’nü kutlarım” diyen Benli, 2023 yıl sonu hedefi olan 500 milyar TL’nin çok daha erken aşılmasının Türkiye ve insanlar bakımından memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

BES tasarruflarının, emeklilikte yaşam standartlarının muhafaza edilmesi bakımından olduğu kadar, ülke ekonomisi için de büyük değer taşıdığının altını çizen Başkan Benli: “Son zamanlarda peş peşe uygulamaya konulan yeni düzenlemeler insanların tasarruf bilincine pozitif yansıdı. Böylece, millî ekonomimizin dinamosu BES, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.”

Atilla Benli, tasarrufların millî ekonomiye etkisini değerlendirirken şu şekilde konuştu: “Sigorta ve emeklik sektörü, hızla büyüyen ve oldukça dinamik bir yapıda olan ülke ekonomimize uzun vadeli finansman kapasitesi sunuyor. Bunun yanı sıra, sigorta ve emeklik fonları, spekülatif hareketlerden uzak bir nitelik taşıdıkları için ekonomide stabilizatör etkisi yaratıyor.”

2023 torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak?

Ehliyeti olanlar dikkat! Kamuya şoför alımı yapılacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

Arabası olanlar Ziraat Bankası’nın verdiği bu parayı hemen alsın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön