27 / 04 / 2024

Mehmet Koçdağ Malatya Kültür Merkezi projesi hakkında bilgi verdi!

Mehmet Koçdağ Malatya Kültür Merkezi projesi hakkında bilgi verdi!

Koçdağ Motorlu Araçlar, Bakım, Servis, Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçdağ, "Malatya Kültür Merkezi Projesi"ni gündeme getirdi. Koçdağ Malatya Kültür Merkezi projesi hakkında bilgi verdi...




Dünya Basın Mensupları Derneği'nce her ay düzenlenen konferanslar serisinin bu ayki İstanbul Gönen Otel'de düzenlendi. Konferansın sponsoru olan Koçdağ Motorlu Araçlar, Bakım, Servis, Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçdağ, "Malatya Kültür Merkezi Projesi"ni gündeme getirdi. İstanbul'da yaşayan Malatyalılar için 'Malatya Kültür Merkezi'nin şart olduğunu dile getiren Koçdağ, bunun hiç de zor olmadığını söyleyerek, "Basın, bizim gözümüz, basın bizim kulağımız, basın bizim ayağımız, basın bizim habercimiz, her şeyimiz. İyi yapıyoruz, basın yayınlıyor. Yanlışta olsa yayınlıyor. Basınsız hayat ben şahsen tanımıyorum. Bu nedenle basınımıza çok çok teşekkür ederiz. Dünyanın üzerinde Türkiye'miz var. Bizim ülkemizde de bir Malatya'mız var. Doğu'nun incisi. Yani diyebiliriz ki, ülkemizin dehası. Cumhurbaşkanlarımız, siyasetçilerimiz, komutanlarımız ayrı ayrı cevherdir. Ancak bizim hepimiz birey olarak çok başarılıyız. Fakat kolektif olarak maalesef, bunu hep birbirimize söylüyoruz, kolektif olarak pek başarılı değiliz. Neden başarılı değiliz? Bir araya gelmiyoruz ya da gelemiyoruz. Vaktimiz olmuyor. Bunu başaramadık bir türlü. Ancak biz Malatyalılar olarak zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Örneğin ben Malatya Eğitim Vakfı'nda Mütevelli Üyeyim, MASTÖB'de üyeyim, MİAD'da üyeyim, Küçükçekmece İş Adamları Derneği'nde üyeyim, Küçükçekmece Malatyalılar Derneği'nde üyeyim, bizim kendi l köyümüzün dernekleri var, Arguvan Eğitim Vakfı'nda üyeyim, birçok daha sayamadıklarımda I var. Fakat biz bu toplantılarımızı, falanca yerde yapıyoruz. Bir toplantımız var. Ara bakalım gideceğiniz adresi bulabilirsen" dedi. 

İnsanların hep hayal kurduğunu ve kendisinin de bir hayal kurduğunu belirten Koçdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bir hayal kurdum. 

Ben hayalimi kâğıda döktüm. Bir proje yaptım. 

Onu bugün buraya da getirdim. Proje yaptım. 

Çizdim, getirdim. Olur mu? Olur. Hayalimde Malatya Kültür Merkezi düşündüm. Bu işin en zor tarafı arsa. İnanın arsayı aldıktan sonra bu kültür merkezini çok kolay yaparız. Çok özverili hemşerilerimiz var. Çok gönüllü olan hemşerilerimiz var. Proje çizenlerimiz var, müteahhitlerimiz var, çakılcılarımız var, kalıpçılarımız var, demircilerimiz var. Var oğlu var. Herkes var. Yok yok." Hayalini kurduğu Malatya Kültür Merkezi projesiyle ilgili bilgiler veren Koçdağ, "Malatya Kültür Merkezi 'nin her katı 1500 metre kapalı alan olması gerekir diye düşündüm. Alttan başlayalım. Bodrum 1500 metre kare. Üstü otopark. Birinci kat, konferans salonu. Yine yanında düğün salonu. Bunlar 750'şer metre kare. 

Bir üstü toplantı ve düğün salonu, 1000 metre kare. Bir üstü Tüm Malatya Dernekleri'ne toplantı salonu, 1000 metre kare. Hani o köy derneklerimiz, ilçe derneklerimiz var ya, onlar için toplantı olacak. Kendi yerlerine sığmıyorlar. 


Gelsin burada yapsınlar. Bir üstü Malatya Sivil Toplum Örgütlerine ait toplantı salonu. Yani saydığım sivil toplum örgütlerine ait. Bir üstü, Malatya Eğitim Vakfı, 500 metrekare. Onu niye en üste koydum? Değerli hemşerilerim, eğitimsiz hiçbir şey olmaz. Ne türkü olur ne şarkı olur ne şair olur. Hiçbir şey olmaz. Onun için başımızın tacı yaptık. Altına MASTÖB Yönetim merkezi, oraya da 500 metrekare. Simdi bu çok önemli bir konu. Örneğin düğün yapacağız. Gideriz, kendi yerimizde yaparız. Adres çok önemli. En azından adresimiz belli olacak. Başkalarına da burası kiraya verilebilir. Affınıza sığınaraktan söylüyorum bu bir hayal. Ama biz bunu hep birlikte el birliğiyle gerçekleştiririz. Hem bu kültür merkezimizi hemşerilerimize sunarız. Çok iyi olur. Her Malatyalı ayrı bir cevherdir. Ben öyle diyorum. Kanımızın son damlasına kadar Malatya için, ülkemiz için çalışacağız. Bozan varsa da ülkemizi, biz bastıracağız. O bozanlara engel olacağız" diye konuştu. 


Halkın Gazetesi Sonsöz



Geri Dön