07 / 05 / 2024

Seferihisar Belediyesi 4 taşınmazı daha ihaleyle satışa çıkardı!

Seferihisar Belediyesi 4 taşınmazı daha ihaleyle satışa çıkardı!

Seferihisar Belediyesi'nin rekor sayıda gayrimenkul satışına ilişkin haberlerin yer aldığı gün , resmi internet sitesinden 4 taşınmazın daha ihaleyle satışa çıkarıldığı duyuruldu.



Egeli Sabah'ta dün, Seferihisar Belediyesi'nin Tunç Soyer döneminde 75 milyon lira değerinde 26 gayrimenkulü satarak adeta bu alanda rekor kırdığını kamuoyuna duyurulmasının ardından, 4 taşınmaz daha satışa çıkarıldı. Seferihisar Belediyesi'nin yaklaşık bedeli 10 milyon 700 bin lirayı bulan 4 taşınmazının satışı ihalesinin kapalı teklif usulü ile 23 Aralık 2015'te yapılacağı belediyenin resmi internet sitesinde duyuruldu. Sığacık Ekmeksiz Plajı yakınındaki arsalar ayrı ayrı ihaleyle satılacak. 3. derece arkeolojik sit alanı olan arsaların 4 milyon 500 bin lira değerindeki 9 bin metrekarelik bölümü, imar planlarında ticari aktivite alanı olarak kayıtlı. 6 bin 100 metrekarelik, 3 milyon 50 bin lira muhammen bedelli arsanın ise günübirlik tesis alanı olarak imarı bulunuyor. Ürkmez'de yer alan 4 bin metrekarelik alan da satışa çıkıyor. 1 milyon 700 bin TL muhammen bedele sahip arsanın imar planı turizm tesis alanı olarak kayıtlarda yer alıyor. Kuşadası yolu, Karakoç Deresi yanındaki 5 bin 700 metrekarelik turizm tesis alanı da muhammen bedeli 1 milyon 425 bin liradan satışa çıkarılıyor. Söz konusu taşınmazların satış ihalesu 23 Aralık'ta saat 10.00-13.30 arasında Seferihisar Belediyesi'nde yapılacak. 


NERESİ YAVAŞ ŞEHİR 

Seferihisar Belediyesi'nin eski Başkanı, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, 100 milyon liralık taşınmaz satışına rağmen belediyenin borçlarının yine eski haline geleceğine dair Tunç Soyer ile bahse girebileceğini söyledi. Nişancı, "Haziran ayında Seferihisar Belediyesi'nin borçlarının yeniden geri geleceğini söylüyorum. Bu durumda yine yer satmak isteyecek. Onun başkanlık yapmaya niyeti yok. Kimse Ona bir şey demesin. Kim bağırırsa onun çocuğu işe girsin. Hangi meclis üyesi bağırırsa onun yapılacak işini hemen anında çözsün. Yeter ki ajandasında Soyer için her şey iyi gitsin." 


SINIF BAŞKANLIĞI YAPAMAZ 

Nişancı, Seferihisar'ın Dünya Yavaş Şehirler Birliği'ne (Cittaslow) üye olduğunu da hatırlatarak, "Allahaşkına Seferihisar'ın neresi yavaş şehir? Patlayan inşaat sektörünün yavaş şehri. Büyükşehir Belediyesi'nin Sığacık Kaleiçi restorasyon çalışmasını çık, Seferihisar'ın standardına uyan bir tek sokak yok" dedi. Tunç Soyer'in sürekli  İzmir  kamuoyuna reklamını yaptığını, sempozyumlarda söylediği ile yaptıklarının birbirini tutmadığını anlatan Nişancı, "Ben Tunç Soyer'in sattığının yüzde 1'ini sattım. Ama Seferihisar Stadı, pazaryeri, belediye binası, yol, sokak ve düğün salonuna kadar her şeyi yaptım. Seyahatler parasız olmuyor. Etkinlikler parasız olmuyor. Para olmazsa Soyer belediye başkanlığını bırakın, sınıf başkanlığı yapamaz. 100 milyon lirayla Seferihisar baştan aşağı dekore edilirdi" dedi. 


Sabah Egeli


Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Seferihisar Belediyesi, ilçede tartışma yaratan satış listesindeki dört arsayı daha vitrine çıkardı. Listede, Sığacık Plajı arkasında 3. Derece Arkeolojik SİT Alanı olan iki arsanın yanı sıra Ürkmez ve Cumhuriyet'te bulunan turizm tesis alanları yer alıyor. Satış ihalesi, 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Taşınmazların toplam muhammen bedeli ise 10 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. 


Günübirlik tesis 

Seferihisar'da turizm alanlarının satışı nedeniyle çıkan tartışmalara, bir yenisi daha eklendi. Satışlar içinde en yüksek değerdeki yerler Sığacık oteller bölgesinde bulunan araziler oldu. Ekmeksiz Plajı'mn arkasında kalan alanda yan yana bulunan arsalar ayrı ayrı ihaleye çıkacak. Arsaların 4.5 milyon lira değerindeki 9 bin metrekarelik bölümü, imar planlarında ticari aktivite alanı olarak kayıtlı. 6.100 metrekarelik, 3 milyon 50 bin TL muhammen becfelli arsa, günübirlik tesis alanı. Ürkmez'deki 4 dönümlük alan da satılıyor. 1 milyon 700 bin TL muhammen bedele sahip arsanın imar planı Turizm Tesis Alanı olarak kayıtlarda yer alıyor. Satış ilanında arsa üzerinde ruhsatsız restoran, tuvalet ve garaj alanı, tek katlı bina, büfe ve 2 adet bungalov ev ve sözleşmesi 25 Haziran 2016'da son bulacak kiracı bulunduğu ifade edildi. Cumhuriyet Mahallesi, Kuşadası yolu üzeri, Karakoç Deresi yanındaki 5 bin 700 metrekarelik Turizm Tesis Alanı da satılacak. Üzerinde herhangi bir yapı bulunmayan arsanın muhammen bedeli ise bir milyon 425 bin olarak belirlendi. 


Milliyet Ege


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Belediye Meclisi'nden aldığı özel yetki ile belediyeye ait iki turizm alanını 26,6 milyon liraya satmasının ardından, ilçede tartışma yaratan satış listesindeki 4 arsa daha vitrine çıkarıldı. Satış listesinde, Sığacık Plajı arkasında 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan iki arsanın yanı sıra Ürkmez ve Cumhuriyet'te bulunan turizm tesis alanları da yer alıyor. Taşınmazların toplam muhammen bedeli ise 10 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. 


"Belediye işletemez" denildi 

Seferihisar Belediyesi'nin, 'Belediyenin işletmesi mümkün olmayan alan' olarak iki adet turizm alanını geçtiğimiz ay 26,6 milyona satmasının ardından Sığacık'ta 2, Ürkmez ve Cumhuriyet Mahallesi'nde de birer adet arsa olmak üzere 4 gayrimenkul daha vitrine çıkarıldı. Sığacık Ekmeksiz Plajı arkasında kalan ve yan yana bulunan 2 arsanın ayrı ayrı ihaleye çıkacağı kaydedilirken, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan arsaların 4 milyon 500 bin lira değerindeki 9 bin metrekarelik bölümünün, imar planlarında ticari aktivite alanı olarak yer aldığı belirtildi. 6 bin 100 metrekarelik, 3 milyon 50 bin lira muhammen bedelli arsa ise, imar kayıtlarında günübirlik tesis alanı olarak yer alıyor. 


İçinde kiracı var 

Ürkmez, Mersin Alanı Mahallesi'nde yer alan 4 bin metrekarelik 1 milyon 700 bin muhammen bedele sahip arsa da imar planı kayıtlarında turizm tesis alanı olarak geçiyor. Satış ilanında ayrıca arsa üzerinde ruhsatsız restoran, tuvalet ve garaj alanı, tek katlı bina, büfe ve 2 adet bungalov ev ile sözleşmesi 25 Haziran 2016'da son bulacak kiracı bulunduğu vurgulandı. 


İhale 'kapalı zarf usulü' yapılacak

Cumhuriyet Mahallesi, Kuşadası yolu üzeri, Karakoç Deresi yanındaki 5 bin 700 metrekarelik 1 milyon 425 bin muhammen bedele sahip arsanın da imar planında turizm tesis alanı olarak geçtiği, üzerinde herhangi bir yapının bulunmadığı belirtildi. Toplam değeri 10 milyon 700 bin lirayı bulan 4 taşınmazın Seferihisar Belediyesi'nde 23 Aralık tarihinde, 10:30-13:30 saatleri arasında kapalı zarf usulü ile ihaleye çıkacağı duyuruldu.


Yeni Asır


Geri Dön