06 / 05 / 2024

Şehir faydası değil, rant hesabı yapılıyor!

Şehir faydası değil, rant hesabı yapılıyor!

CHP İl Başkanı Sait Köse kentin sorunlarıyla ilgili konuları değerlendirmek için CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi. Köse, gündemdeki imar değişiklikleri ile ilgili değerlendirdi..



CHP İl Başkanı Sait Köse kentin sorunlarıyla ilgili konuları değerlendirmek için CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki imar değişiklikleri ile ilgili değerlendirme yapan Köse, “ Şehrin faydasını değil, rantı hedefleyen uygulamalar yapılıyor. CHP olarak bir de bunun takipçisi olacağız.”dedi.

Gündemi imar tadilatlarının oluşturduğunu belirten Köse; “Öncelikle Eski TRT arazisi olarak bilinen Osmangazi mahallesinde yer alan 7 hektarlık ağaçlı alan kentsel dönüşüm alanı olarak askıya çıkarıldı. Burası Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık tesis alanı olarak belirlenmişti. Şehir hastanesinin temeli atıldıktan sonra iptal edilerek kentsel halkın sağlığı bir kenara bırakılıp, ranta, konut alanına kurban ediliyor. Alan yeşil kalsın diyoruz. Yada yapılacaksa o bölge sağlık tesisleriyle doldurdunuz. Bırakın sağlık tesisi olsun. Şehrin yapılaşmasında 25 yıllık projeksiyon planlar esastır. Kent yapılaşmasında bu projeksiyon dikkate alınmazsa böyle kaos oluşur. Burada işlevini yitiren yapılar yoktur. Temeli yeni atılan yapının kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi gaflettir. Hiçbir sivil toplum kuruluşunun görüşü alınmamıştır. Kente paylaşımda bulunacak olanlara, şehrin planlanmasında yön gösterecek olan Mimarlar odası, Mühendisler odası gibi sivil toplum örgütlerinden fikir alınmamıştır.” dedi.


“Kararların takipçisi olacağız”

Başka bir imar değişikliğinin de Belkıs mahallesinde yaşandığını belirten Köse, “ Otogar karşısındaki 130 bin m2 ağaçlandırma ve sosyal donatı alanıyken, yine konut yapılması için Büyükşehir belediyesinde askıdadır.Meclis üyelerimiz bu konularla yakından ilgilenmektedirler. Ayrıca dün yangından mal kaçırır gibi bir imar değişikliği daha yapıldı. Zirve Üniversitesi alanlarının bir bölümü sosyal donatı alanı olarak değiştirildi. Dün bir üniversiteye tahsis ettiğiniz alanı, sosyal donatı alanı yapıyorsunuz. O alanın büyütülmesi küçültülmesi bizi ilgilendirmiyor. Oranın başka bir şey olmaması için takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.” şeklinde konuştu.


“Ne yapılmaya çalışılıyor?”

Kentte bir çok sorunun halledilmeyi beklediğini belirten Köse, “Trafikten, ulaşımdan kimse memnun değil. Hem araç hem yaya trafiği açısından sağlıksız ve plansız bir yapı var. Sürekli bir yerler değiştiriliyor. Her atılan adımla çamura batıyorlar. Bütün ana arter ve bağlantılarla açmazdalar. Bu plansızlığın ve hesapsızlığın göstergesidir. Daha önce dolmuşları sarı otobüslere çevirdiler. Şimdi ukome karar verecek deniliyor. Bu yeni bir hesap mı? Ne yapılmaya çalışıldığı anlaşılmıyor. Dün dolmuşunu sat otobüs al dedikleri, yarın bu otobüsleri ne yapacakları belirsizdir. Ne yapılmaya çalışıldığına bir anlam veremiyoruz. Biz bu kenti beraber yöneteceğiz. Halktan yana bir yönetim olacak. Biz de bunun gereğini yere getirerek, donanımlı arkadaşlarımızla şehir bize teslim edildiğinde görülecektir. Projeleriyle, yolsuzluk olmadan bilimsel , teknik verilerin olduğu uygulamalarla hizmet vereceğiz.”dedi.


“Her alanda sıkıntı yaşanıyor”

Şehirde her alanda sıkıntı yaşandığını belirten Köse, “Bugün Emniyet Müdürü’nün görevden alındığı bilgisi bizlere geldi. Gaziantep üzerinde Valisiyle, Emniyet müdürüyle, Milli eğitim müdürüyle ne yapmak istediklerini çözemedik. Bir şeyler yolunda gidiyor da daha mı iyisini yapmaya çalışıyorlar? Yoksa iyiye gitmeyen şeyleri mi düzeltmeye çalışıyor o nedenle mi değişikliğe gidiliyor? Anlamaya çalışıyoruz. Bu da merkezi yönetimin Gaziantep üzerindeki başka hesapları olduğunun göstergesidir. Emniyet müdürünü yeni atadınız. Tam sorunlara vakıf olup, sorun çözmeye başlayacağı zaman görevden alıyorsunuz. Valimizle ilgilide duyumlar alıyoruz. Mızrak çuvala sığmıyor. Hesap günü Haziran’da olacaktır. Hesap veremeyecek olanların Hazirandan sonra korkması gerekir.”dedi.


Gaziantep Sabah


Geri Dön