Şehir hastaneleri BT ile akıllanacak!
Global yönetilebilen ağ hizmetleri sunan British Telecom (BT), özellikle İngiltere ve Avustralya’ daki ‘dijital Hastane’ altyapısını Türkiye’ye de taşımaya hazırlanıyor. Şehir hastaneleri BT ile akıllanacak...
‘Akıllı sistemler’ için paket çözüm sunan British Telecom (BT), Türkiye’de şehir hastaneleri çalışmalarında yer alacak.
Global yönetilebilen ağ hizmetleri sunan British Telecom (BT), özellikle İngiltere ve Avustralya’daki ‘dijital Hastane’ altyapısını Türkiye’ye de taşımaya hazırlanıyor. Pek çok bölgede kurulması planlanan ‘şehir hastaneleri’ için BT, akıllı çözümler üretecek.
BT’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkanı Wael el Kabbany, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) İstanbul’daki toplantısında Milliyet’e yaptığı açıklamalarda, şehir hastaneleri için, “Kişisel olarak hükümetin bu projesini, sahiplenmesini ve motivasyonunu, takip edilmesi gereken çok önemli bir yatırım olarak görüyorum” dedi.
Hazırlıklar tamam
Kabbany, gerek hükümet kanadı gerekse çeşitli inşaat firmalarının daha önce yaptıkları çalışmaları incelediğini belirterek, “Bu proje için bazı hazırlık çalışmaları yaptık. Şehir hastaneleri çalışmasında olacağımızı söylemek isterim. Başarılı şekilde de bu projeyi gerçekleştireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
Hastaneye gitmeden...
Şehir hastanelerinin akıllanmasıyla, bazı işlemler hastanelere gitmeden de internet üzerinden yapılabilecek.
Ayrıca tüm şehir hastaneleri arasında entegrasyon sağlanarak, hastanın isteği doğrultusunda gittiği hastane, bilgilerine erişebilecek. Wael el Kabbany, hasta hakları ve mobil güvenlik anlamında ise sistemleri sürekli desteklediklerini vurguluyor. Kabbany şunları söyledi:
Ar-Ge’ye 1 milyar $
“Son 3 yıldır, BT, sektördeki bütün analistler tarafından ‘global yönetilebilen ağ hizmetleri’ sektöründe lider olarak tanımlandı. BT son 5 yıldır sanal güvenlik alanındaki liderliğini sürdürüyor. Biz biraz farklıyız, bilgi güvenliği sistemini yönetilebilir bir şekilde veriyoruz. Yani sistemi kurduktan sonra yönetimini de sağlıyoruz. Bizim bu yaklaşımımız sayesinde dünya üzerinde milyonlarca alışverişin güvenliği sağlanmış oluyor.
Kendi alanımızda yıllık olarak 1 milyar dolar Ar-Ge yatırımıyla en fazla yatırımı yapıyoruz. Bunu en son kullanıcının kullanım deneyimini artırabilecek ve onun mümkün olduğunca memnuniyetini artıracak çalışma sistemini oluşturmak için yapıyoruz.”
Duygu Erdoğan/ Milliyet