Kent Haberleri

Şehir hastanelerinde metrekare başına kira ödeniyor! Acil kamulaştırılsın önerisi geldi!

Büyüklüğüyle gündem olan, sağlıkçıların içinde skuter kullandığı şehir hastanelerinde metrekare başına kira ödendiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Kamu özel işbirliği (KÖİ) modeliyle kira ve hizmet bedeli ödenerek şirketlere işlettirilen şehir hastanelerinde kira bedellerinin metrekare bazında hesaplandığı gündeme geldi. Fakat bu hastanelerin kapalı alanları ölçülürken poliklinikler, bölüm servisleri, hasta odaları, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, tıbbi görüntüleme odaları, hasta kabul alanları gibi doğrudan sağlık hizmeti sunulan yerlerin yanı sıra devasa boş ve geniş alanlar da hesaba dahil ediliyor. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, bu durumda, doktor ve teknik personelin servisten servise gidebilmek amacıyla  scooter kullanmak zorunda kaldığı, poliklinik hastalarının servisler arasında golf arabalarıyla taşındığı devasa alanlar dahil hastanelerin bütün kapalı alanları sağlık hizmeti veriliyormuş gibi kira bedelleri hesabı kapsamında yer alıyor.

Şehir hastanelerindeki çarpık tabloya dikkat çeken CHP eski Milletvekili Dr. Fikret Şahin, Türkiye’deki 28 bin 548 yataklı 18 şehir hastanesinin kapalı alan büyüklüğünün 8 milyon 932 metrekareyi bulduğunu dile getirdi. 

Yatak başına düşen kapalı alanın ortalama 313 metrekare olduğuna, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde kapalı alanın 375 metrekare ile rekor düzeye çıktığına dikkat çeken Dr. Şahin, "İhtiyacın çok üzerinde kapalı alan yapılması hastane şirketlerine gereğinden çok fazla ödeme yapılmasına sebep oluyor" diye konuştu. 

Hesapsız yapılan şehir hastaneleri sebebiyle şirketlere para akıtıldığını aktaran CHP eski Milletvekili Dr. Fikret Şahin, kira bedellerinin dövizle hesaplanıp her sene dolar enflasyonuyla artırılması ile bütçe hesaplarının da alt üst olduğunun altını çizdi. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan şehir hastane sorununa çözüm bulmasını beklediklerine vurgu yapan Şahin "2023 senesinde 27.7 milyar TL kira ödenen şehir hastanelerine bu sene 37.3 milyar ödeme yapılacaktı. Ancak ödemenin şimdiden 57.6 milyara yükseleceği anlaşıldı. Bu hastaneler acilen kamulaştırılmalı" ifadelerine yer verdi. 

Kira kontratlarında E-devlet dönemi!

Deprem araştırmacısından Helen yayı uyarısı: İstanbul'un altına kadar gidiyor, Güney Batı kıyı illerinde önlem alınmalı!

Altın yeşil ışık yaktı! Yükseliyor! Ata lira satış fiyatı kaç lira? Reşat altın kaç TL? Canlı altın fiyatları

Proje gayrimenkul yatırım fonu düzenlemesi konuta erişilebilirliği artıracak, kentsel dönüşümü hızlandıracak!