27 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinde yap-sat dönemi başladı

Şehir hastanelerinde yap-sat dönemi başladı

Türkiye’de bir taraftan şehir hastaneleri hızla artarken, diğer taraftan da satışı için masaya oturulduğu kaydedildi. Buna göre, Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, KÖİ yöntemi ile yapılan projeler satışın masada olduğunu, 22 şehir hastanesinden biri için Körfez’den bir yatırımcı ile görüşmeleri



Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan ‘Şehir Hastaneleri’nde yeni bir dönem başladığı kaydedildi. Bölgesel ve büyük sağlık kompleksleri olarak ortaya çıkan model ile, bir nevi yap-işlet-devret modeli ile yükselmeye de devam ediyor. Kamu özel işbirliği (KÖİ) yöntemi ile hatta iddialara göre, hasta garantisiyle bile yapılan kurumlar şimdiler de ise satılması planlanmaktadır. 

Bloomberg News’e konuşan Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, otoyollardan sağlığa kadar kamu-özel sektör ortaklığı olarak adlandırılan projelerde anlaşmaların mümkün olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, KÖİ yöntemiyle yapılan projelerde satışın masada olduğunu, 22 şehir hastanesinden biri için Körfez’den bir Arap yatırımcıyla görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

 Şehir hastanelerinde yap-sat dönemi başladı

karar.com'da yer alan habere göre; 2024’te 13 ile 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım beklediğini, bunlar arasında da en az bir otomobil üreticisi olacağını söyledi. Bir taraftan şehir hastaneleri masaya konulurken, diğer taraftan da yükselmeye devam ediyor. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’a yapılması planlanan şehir hastanesi; Cumhurbaşkanlığı 2024 Yatırım Programı’na girdi. 2027 senesinde tamamlanması planlanan 1000 yataklı şehir hastanesinin toplam bütçesi 9 milyar lira olacağı iletildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerin ardından Temmuz 2023’te; Hatay Şehir Hastanesi’nin planının devam ettiğini, iki ay sonra ihalesinin yapılacağını ve inşaata başlanmış olacağını açıklamıştı. Hatay Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanlığı’nın yayınladığı 2024 Yılı Yatırım Programı’na da girdi.

PROJE MALİYETİ 9 MİLYAR LİRA

Hatay’da yapılacak olan yeni şehir hastanesinin kapasitesi ise 1000 yataklı olacağı kaydedildi. Proje maliyeti 9 milyar lira olarak planlanan ve yatak başına 9 milyon lira harcanacağı da belirtildi ve hastane 2027 senesinde  tamamlanacağı açıklandı.  Hastane için bu yıl ise 794 milyon 400 bin lira ödenek ayrılacak. Bu plana göre, Hatay’ın yanı sıra; Van ve Muğla’ya da şehir hastaneleri kurulacağı kaydedildi. Buna göre, Muğla’da 700 yatak kapasiteli şehir hastanesi için 7 milyar 89 milyon 275 bin lira bütçe ayrıldığı belirtildi.  800 yatak kapasiteli olması hedeflenen Van Şehir Hastanesi için de 8 milyar lira ödenek ayrıldı. İki hastanenin de, Hatay Şehir Hastanesi gibi 2027 yılında tamamlanması planlandı.

Şehir Hastaneleri personel alımı yapacak! Adaylarda KPSS şartı aranmayacak...

Şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor! KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın

Şehir Hastanelerine alım yapılacak! 9500 TL maaşlı personel alımı için detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön