28 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.



Türkiye, yurt dışından yatırım çekme çabalarının bir parçası olarak mega altyapı projelerine yabancı ortaklar aramaya devam ediyor.

Bloomberg News'e önemli açıklamalar yapan Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, otoyollardan sağlığa kadar uzanan ve kamu-özel sektör ortaklığı şeklinde isimlendirilen projelerde anlaşmaların mümkün olduğunu belirtti. 

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen toplamda 22 şehir hastanesinden bir tanesinin, Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini ve diğerlerinin de bunu takip edebileceğini söyledi.

Diğer bir taraftan Ahmet Burak Dağlıoğlu, 2024'teen az bir otomobil üreticisi de dahil olmak üzere Türkiye'ye 13 milyar ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım gelmesini beklediğini dile getirdi.

YATIRIM SÖZÜ VERİLMİŞTİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin geçtiğimiz Temmuz'da enerjiden savunmaya uzanan 50 milyar doları aşkın bir paket kapsamında yatırım sözü verdiği Türk sektörleri arasında, sağlık da yer alıyordu. Fakat henüz önemli anlaşmalar ortaya çıkmadı.

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

O İLDEKİ ŞEHİR HASTANESİNİN MALİYETİ DE ARTMIŞTI


Sağlık Bakanlığı tarafından 976 milyon Türk Lirası'na mal olacağını açıkladığı Aydın Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenlendi. Hastane planlananın tam 5 katına yani 4,6 milyar TL’ye mal oldu.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi için 15 Eylül 2020 tarihinde bir ihale düzenlemişti.

 Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can ya da mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen ihale Kolin İnşaat ve Zey Yapı’nın aldığı duyurulmuştu. Bakanlık kasasından şirketlere 976 milyon TL ödeneceği açıklanmıştı.

Hastane inşaatının 2022 yılının aralık ayında tamamlanacağı da açıklanmıştı.

Koray GYO Erikli Evleri 2. Etap'ın ruhsatı alındı! Yeni proje!

Emeklilerin kök maaş zammı hesabı değişti! İşte kalem kalem yeni kök maaşlar!

Yılbaşından bu yana en çok kaybettiren 14 hisse!


Geri Dön