28 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastaneleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şahin, şehir hastanesi müteahhitlerinin 5 sene süreyle aldıkları hizmet sözleşmesi zamanının bitmesine 6 ay kala krize neden olduklarını dile getirdi. 



CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastaneleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 
Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastanesi müteahhitlerinin 5 sene süreyle aldıkları hizmet sözleşmesi zamanının bitmesine 6 ay kala krize neden olduklarını dile getirdi. 

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

Müteahhitler tarafından “İşi bize tekrar vermezseniz hastanelerdeki işleri kilitleriz, kimse sağlık hizmet alamaz” dendiğini ileri süren Fikret Şahin, “5 yıllık rantın sonu gelince müteahhitler devleti tehdit etmeye başladı” diye konuştu.

Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerin müteahhitlerine ‘kira' ve ‘hizmet bedeli' isimlerinde iki farklı ödeme gerçekleştirdiğine, hizmet bedeli sözleşmelerinin her 5 senede bir yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dr. Şahin, konuya ilişkin açıklamasında, “Elimize ulaşan gizli kapaklı sözleşmelerden anlıyoruz ki; bu işler ilk 5 yıllık süre için müteahhitlere bir anlamda ayrıcalık olarak verilmiş. 5 yılın sonunda müteahhitlerden alınıp, 5'er yıllık dönemlerle yeniden rekabete açılması ve en uygun teklifi veren firmalara devredilmesi öngörülmüş. Ancak müteahhitler bu devasa rantı bırakmak istemiyor” ifadelerini kullandı. 

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

Dr. Fikret Şahin, müteahhitlere hizmet bedeli ismiyle 4 senede 6.8 milyar ödeme yapıldığını, bu sene de 6.4 milyar Türk Lirası ödeme yapılacağını belirtti. 2017 yılında hizmete sunulan Mersin, Isparta, Yozgat ve  Adana  şehir hastanelerinde 5 senelik zamanın 2022'nin başında sona ereceğini anımsatan Şahin, Bakanlığın, müteahhitlerin yerini alacak firmaları tespit etmek amacıyla Kamu İhale Kanunu dışında ve herkese açık olmayan ‘Ek-17 Pazar Testi Prosedürü' kapsamında görüşmeleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehir hastanelerine ilişkin açıklama!

Şehir hastaneleri için yapılan kira ödemeleri artık açıklanmayacak mı?


Geri Dön