04 / 05 / 2024

Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor projesine büyük ilgi!

Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor projesine büyük ilgi!

DASK Başkanı Selamet Yazıcı, deprem sigortasına bilinci artırmak için başlattıkları kampanyasının illerde büyük ilgi gördüğünü belirterek, yarışmanın ilk kategorisinde Bolu, Düzce, Yalovanın en yüksek sigortalılık oranına ulaşan ilk üç il arasında yer ald



DOĞAL Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) deprem sigortası bilincini artırmak için başlattığı Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor projesi ilgi görürken, 81 il arasında en yüksek sigortalılık oranı ile Bolu yarışmada ilk sıraya geçti.

2012 başında açıklanacak

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, zorunlu deprem sigortası seferberliği olarak tarif ettikleri Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor projesinin Türkiyenin tüm illerini kapsadığını belirterek, yarışmanın 2011 boyunca süreceğini ve kazananların 2012 yılı başında açıklanacağını söyledi. Selamet Yazıcı, yarışma kapsamında illerin; en yüksek sigortalılık oranı, en yüksek oranda poliçe artışı ve en iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası olmak üzere üç ayrı kategoride yarıştıklarını kaydetti.

Selamet Yazıcı, Türkiyede sigorta bilincinin yeni yeni geliştiğini, diğer yandan toprakların yüzde 96sının, nüfusun da yüzde 98inin deprem bölgesinde bulunduğunu ifade ederek, Kısacası, sigorta bilinci gelişme aşamasında ancak deprem riski acil olarak önlem almayı gerektiriyor dedi.

Selamet Yazıcı, DASK olarak, depreme karşı önlem almaya ve zorunlu deprem sigortasının önemine ilişkin bilinç oluşturmaya öncelik verdiklerini vurgulayarak, Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor projesini de bu çerçevede başlattıklarını söyledi. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: Şehirlerdeki kamu kurumları ile işbirliği içerisinde, o ilde yaşayan konut sahiplerinin zorunlu deprem sigorta poliçesi yaptırmalarını teşvik etmeye çalışıyoruz. Kamu kurumları ve vatandaşların bu ortak faaliyeti ile en çok poliçe düzenlenen şehirde DASK tarafından Güvenli Hayat Parkı yaptırılacak.

Üç ayrı kategoride düzenlendi

Selamet Yazıcı, 81 ilin bu yarışmanın doğal katılımcısı olduğuna dikkat çekerek, Ağustos ayı sonuçlarına göre yarışmanın ilk kategorisinde Bolu yüzde 59, Düzce yüzde 55, Yalova yüzde 46yla en yüksek sigortalılık oranına ulaşan ilk üç il arasında yer alıyor dedi. Tüm illerin katılımını sağlamak amacıyla yarışmayı üç ayrı kategoride düzenlediklerine de değinen Selamet Yazıcı, şunları söyledi: Yarışmanın duyurusu ve tanıtımı için iletişime geçtiğimiz valilik, il afet ve acil durum müdürlüklerinden son derece olumlu tepkiler aldık. Bizim gönderdiğimiz tanıtım materyalleri dışında ekstra destekler talep ettiler.

Kazanan illerde Güvenli Hayat Parkı kuracağız

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, yarışmanın sonuçlarını 2012nin başında açıklayacaklarını belirterek, şunları söyledi: Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışmasının her üç kategorideki birincilerine DASK Güvenli Hayat Parkı armağan edeceğiz. Tüm vatandaşların yararlanması için kent merkezine inşa edilecek parklar; oyun grubu, yürüyüş parkuru, yeşil alanın yanı sıra deprem ve zorunlu deprem sigortasıyla ilgili eğitim materyalleri içerecek. Üç kategoride de ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapılacak.

3.5 milyon konut depreme karşı sigortalandı

DASK İdarecisi Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, zorunlu deprem sigortası hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: Türkiyede kapsam dahiline giren konutlardan 3,5 milyonunu zorunlu deprem sigortasıyla güvenceye aldık. Bu sayıyı 2-3 yıllık bir dönemde 5,5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. En duyarlı bölge yüzde 36 sigortalılık oranıyla Marmara Bölgesi. Marmarayı yüzde 30 sigortalılık oranıyla İç Anadolu takip ediyor. Üçüncü sırada yüzde 26yla Ege, dördüncü sırada yüzde 20yi bulan sigortalılık oranıyla Akdeniz Bölgesi geliyor. Akdenizi yüzde 19luk sigortalılık oranıyla Karadeniz takip ediyor. En düşük kentler ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alıyor.

Fon büyüklüğü 3 milyar TLyi aştı

ANADOLU Hayat Emeklilik, emeklilik yatırım fonu büyüklüğü 3 milyar TLyi aşan ilk şirket oldu. Bireysel emeklilik sektöründe katılımcı sayısını 500 binin üzerine çıkarmayı başaran ilk şirket olan Anadolu Hayat Emeklilikin, emeklilik yatırım fonu büyüklüğü de 3 milyar TLyi aştı. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, bireysel emeklilik sisteminde katılımcı sayısının 2.5 milyonu, fon büyüklüğünün ise 14 milyar TLyi aştığını belirterek, Temel amacı; bireylerin çalışma dönemlerinde yaptığı tasarrufları yatırıma yönlendirerek emeklilik döneminde, sahip olduğu standartları sürdürmelerini sağlamak olan bireysel emeklilik sistemi, Türk halkının en güvendiği yatırım araçlarından biri haline geldi dedi.
Hürriyet


Geri Dön