03 / 05 / 2024

Şehit Er Salih Altuntaş’ın ailesine ev sözü tutuldu!

Şehit Er Salih Altuntaş’ın ailesine ev sözü tutuldu!

Devlet tarafından aziz şehitlerin ailelerine sahip çıkıldı. Şehit Er Salih Altuntaş’ın Ordu’da bulunan derme çatma baba ocağı yenilenip aileye teslimlerini gerçekleştirdi.



Geçtğimiz yıl temmuz ayında PKK'nın askeri araca yaptığı hain saldırıda şehit düşen P. Söz. Er Salih Altuntaş'ın baba ocağı Ordu Aybastı'ya bağlı Uzundere mahallesinde bulunan derme çatma evin görüntüleri içleri acıtmıştı. Sabah'tan Hamza Alp'in haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit babası Kenan Altuntaş ve annesi Sultan Altuntaş'la telefonla görüşmelerde bulunarak evi yenileyeceklerinin sözünü verdi. Bakan Soylu'nun verdiği talimatlarla Ordu Valisi Tuncay Sonel, 3 ay içinde evi yenileterek aileye teslim etti. Kırmızıya boyanan ve üzerine ay yıldız konulan evle ilgili konuşan Vali Sonel "Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Devlet olarak her daim onların yanındayız. Bu vesileyle şehidimizi de rahmet ve dua ile anıyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit Er Salih Altuntaş’ın ailesine ev sözü tutuldu!

DEVLETİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI

Şehidin ailesi Kenan-Sultan Altuntaş çifti "Devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Allah razı olsun. Bizlere her zaman değer veren devlet büyüğümüz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Valimiz Sayın Tuncay Sonel'e yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

ODUNLARI ÇALINAN ALİŞAN DEDEYE KIZILAY'DAN YARDIM

Ordu Gürgentepe'nin Akören Mahallesi'nde kış için toplanılan odunları evinin önünden çalınan Alişan Göktepe'ye (85) Türk Kızılay tarafından yakacak yardımı yaptı. Yardım, Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt tarafından Göktepe'ye teslim edildi. Enginyurt, "İyiliğin amiral gemisi Kızılay" olarak bu üzücü olaya kayıtsız kalamayacaklarından bahsetti. Alişan Göktepe Türk Kızılay ekiplerine teşekkürlerini ileterek, "Allah hepsinden razı olsun. Devletimiz var olsun" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön