28 / 04 / 2024

Şehitkamil Meydanı'nın açılışı için hazırlıklar tamamlandı!

Şehitkamil Meydanı'nın açılışı için hazırlıklar tamamlandı!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı’ nda Gaziantep’ te direnişin ilk kıvılcımı olan çocuk kahraman Mehmet Kamil’in anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve korusunun açılışı için hazırlıklar tamamlandı...




Şehitkamil Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep’te direnişin ilk kıvılcımı olan çocuk kahraman Mehmet Kamil’in anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve korusu, içerisindeki bin yıllık tarihleriyle Gazianteplilerin hizmetine sunulacak. 11 ton ağırlığındaki bin yıllık zeytin ağacını içinde bulunduran meydanın açılışı için hazırlıklar tamamlandı.


BİN YILLIK ZEYTİN AĞACI ŞEHİTKAMİL MEYDANI’NINA IŞIK TUTACAK


Abdulkadir Aksu Bulvarında yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve korusu toplamda 24 bin 111 metrekarelik alanda yapılan meydan çalışmasının 10 bin 197 metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Meydanın en önemli özelliğini taşıyacak ve bin yıllık tarihe sahip olan 11 ton ağırlığındaki zeytin ağacı, en yaşlı ağaç olarak, meydana ışık tutacak. Ayrıca, yine burada dikilen ağaçlar 20 ila 90 yaş aralığında yer alırken, Gaziantep iklimine uygun ve Anadolu’da yetişen, çınar, fındık, akça ağaç, ıhlamur, gürgen, sığla, çitlembik, sedir, huş, erguvan, leylak, hatmi, süs armutu, akasya gibi binlerce ağaç ile ithal kokulu sarılıcı güller, bodur güller, bitkiler ve gölet içi su bitkileriyle meydana hayat katacak.


BİYOLOJİK GÖLET, SES VE IŞIK GÖSTERİLERİYLE COŞTURACAK


Şehitkamil Meydanı içerisinde bin 698 metrekare büyüklüğünde ses ve ışık gösterileri ile renklenen muhteşem bir Biyolojik Gölet ise meydana gelen vatandaşları renkli dakikalar yaşatacak. Biyolojik Göletin temizlenmesi için hiçbir kimyasal madde kullanılmayacak ve Biyolojik Gölet kendi kendini temizleme özelliğine sahip olacak. Mehmet Kamil’in ve annesinin heykelinin bulunduğu Şehitkamil Meydanı muhteşem yeni görünümüyle Gazianteplilere boy gösterecek. Otoparkıyla, bin 335 metrekare büyüklüğünde olan Şehitkamil Meydanı ise içerisinde bin metre bisiklet yolu ile yürüyüş parkuru ve dinlenme banklarıyla birlikte, Gazianteplilerin hizmetine sunulacak.


23 Nisan Çarşamba saat 11.00’da açılacak olan Şehitkamil Meydanı ve korusunun açılışına tüm Gaziantepliler davet edildi.




Şehitkamil Belediyesi


Geri Dön