27 / 04 / 2024

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 144 villadan oluşan projenin şehtliğin üzerine yapıldı iddialarına yönelik sert tepki verdi. Akgün "Hepimiz bu konuda çok hassasız. Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun” dedi.

SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA OPERAYON YAPILDI!

Haberglobal'de yer alan habere göre; Büyükçekmece Belediyesi’ne seçime sayılı günler kala 2022 yılında Karaağaç Mahallesi’nde devam eden bir inşaat ile operasyon düzenlendiğini söyleyen Akgün, ''Buradaki bahçeli konutları yapmakta olan firma belediyeden ruhsatını aldıktan sonra imalata başlıyor. O sırada bize bir şikayet geliyor.

Ben şikayeti teftiş kuruluna gönderiyorum. Teftiş kurulunda bir sonuç çıkmıyor. Kaymakamlık inceliyor, bir sonuç çıkmıyor. Valilik inceliyor ve yapılan işlemlerin uygunluğuna ve şikayetin ortadan kaldırılmasına deniyor.

Daha sonra savcılık bir araştırma yaptırıyor. Yerinde incelemeler yapıyorlar. İki katlı binaların altına konması gereken kazık sayısı, yani zemin iyileştirmede eksiklik yaptıkları ortaya çıkıyor.

Ondan sonra da hem müteahhit firmaya onlar ile beraber bizim burada 5 arkadaşımıza operasyon düzenliyor ve tutuklanıyorlar. Ben 47 yıllık belediyeciyim ama 30 yıldan beri belediye başkanıyım.

Belediye ruhsat verdikten sonra bugünkü yürürlükteki imar mevzuatı gereğince yapı denetimci ve şantiye şefi bu tasdikli projeyi uygulamakla mükelleftirler. Eksiklik varsa gidermeleri lazım.

Eksikliği gideremiyorlarsa yapı denetimci en geç 3 gün içerisinde teknik raporla birlikte belediyeye suç duyurusunda bulunması gerekir. Bunların hiçbir olmadığı için bilgimizin olması mümkün değil. İnşaat ruhsatı verildikten sonra denetimi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetki vermiş olduğu yapı denetim firmalarına aittir” ifadelerini kullandı.

 Şehitliğin üzerine villa yapıldı iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün den yanıt: Yazıklar olsun! 

YAZIKLAR OLSUN... 

Konunun mahkeme aşamasında olduğunu belirten Akgün çıkan iddialara tepki göstererek şunları söyledi: “Bu arazide fazla inşaat yaptırıldığı söyleniyor. 13 Haziran 2003 onaylı uygulamalı imar planlarında 1 hektar 10 bin metrekarede 28 kişi ancak yaşayabilecek şekilde müstakil ev yaptırabilirsiniz der.

Dolayısıyla o veya başka bir yerde herhangi fazla konut yapımı söz konusu değildir. Biz onun daha altında yaptırdığımız için zaten dosyalar da doğruları söyleyecek. Buradaki konutların oturum alanları, emsali 0.10 ‘dur 1-2 kattır. Onun üzerinde herhangi bir inşaat olamaz. Su toplama havzasını 1986’dan beri bekleyen bir ekibiz.”dedi.

Akgün şehitliğin üzerine villa yapıldı iddiasına şu yanıtı verdi: ''Biz şehitliğin üzerine büyük kent kurmuşuz. İnsan utanır. Büyükçekmece halkı burada ve görüyor. Nedir konu? Orası büyük bir şehitlikmiş, burası imara kapalıymış. Biz de buraya ruhsat vererek şehitlerimizin kemiklerini sızlatmışız. Yazıklar olsun. Hepimiz bu konuda çok hassasız. Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun.'' dedi. 

 

4 Mevsim İstanbul projesindeki 144 adet villa satışta! Yeni proje...
Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Geri Dön