28 / 04 / 2024

Şehmus Günaydın'dan Isparta'da emeklilere TOKİ desteği sözü!

Şehmus Günaydın'dan Isparta'da emeklilere TOKİ desteği sözü!

Vali Şehmus Günaydın, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyelerine Isparta'da yapılacak TOKİ Emekli Konutları konusunda destek sözü verdi.



Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle yönetim kurulu üyeleri ve dernek sekreterleriyle dün Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ersal, bir yandan emeklilerin sorunlarından bahsederken diğer taraftan da göreve yeni başlayan Vali Günaydın’a hayırlı olması temennilerini ileterek, görevinde başarılar diledi.


ERSAL: ISPARTA’DA 23 BİN ÜYEMİZ VAR

Türkiye’de yaklaşık 11 milyon, Isparta’da ise 76 bin emekli bulunduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, “Derneğimize kayıtlı 23 bin üyemiz var. Emeklinin hak ve hukukunu korumak için görevimizi yönetim kurulumuz ve sekreterlerimiz vasıtasıyla yürütmekteyiz. Bugün 30 Haziran emekliler günü. Atatürk’ümüz 30 Haziran 1927 tarihinde emekli edilmişti. Bugünü emekliler günü olarak kutluyoruz” dedi.


EMEKLİNİN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLARI VAR

Emeklilerin sorunları hakkında Vali Şehmus Günaydın’a bilgi aktaran Ersal, şunları söyledi: “Derneğimizin amacı hür demokratik laik sosyal hukuk devleti anlayışı içinde bir sivil toplum örgütü olarak emeklilerimizin haklarını korumaktadır. Bizlerde bu günümüzü bir bayram havasında çeşitli etkinliklerle kutlamak istiyorduk fakat emeklinin içinde bulunduğu geçim sıkıntısı ve geçtiğimiz gün yaşanan İstanbul Atatürk Hava limanında meydana gelen terör olayları nedeniyle şehitlerimizin olması sebebiyle üzüntü içindeyiz. Yıllarını ülkenin her kademesinde hizmet vermiş emeklilerimizin bir an önce tüfeden çıkarılarak Temmuzda yüzdeli değil seyyanen zam verilmesini bayramda birer ikramiye verilerek emeklinin mağdur edilmemesini istiyoruz. Biz emekliler 2000 sonrası intibaklarımızın, emekliden hastanelerde alınan katkı paylarının kaldırılmasını, banka promosyonun bir an önce emekliye de verilmesini ayrıca  TOKİ  tarafından emekliye yapılacak konutların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Emekliler yaşlı insanlar olduğu için beklentileri var. Hükümetimizden, yerel yönetimden, valilikten beklentilerimiz var. Sıkıntılarımız çalışma esnası içerisinde giderilmeye çalışılacak. Giderilenler için teşekkür edeceğiz, giderilemeyenler için de takipçisi olacağız. Bugünün çalışanlarının da yarın emekli olacaklar düşüncesiyle bütün emeklilerimizin emekliler gününü kutlar sağlıklı huzurlu bir ömür dileriz.”


SİZDEN RİCAMIZ TOKİ’NİN BİR AN ÖNCE ISPARTA’YA TEMELİNİ ATMASI

Öte yandan Isparta’da yapılacak olan TOKİ’yle ilgili Vali Günaydın’dan destek isteyen Abdülkadir Ersal, “Türkiye genelinde başlattığımız bir projemiz var. Siz de bu projeye Kastamonu’da ortak olmuşsunuz. Kurasını çekmişsiniz. Giden valimiz sayın Vahdettin Özkan’a TOKİ’yle ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yer tahsisi konusunda sıkıntılar vardı. Arazi milli emlak kanalıyla TOKİ’ye devredildi. Devredilen yerin içinde belediyeye ait araziler ve maden sahası olması büyük sıkıntı oluşturmuştu. Sağ olsun sayın vekilimiz ve belediye başkanımız büyük gayretler gösterdi. Sayın belediye başkanımız araziyi ücretsiz verdi, ayrıca maden sahasını iptal ederek TOKİ’nin önünü açtı. Sayın vekilimizin de büyük gayretleri var. Isparta’ya TOKİ’nin getirileceğini beyan etti. biz de çalışmalarımızı bu yönde sürdürmekteyiz. Bize şuanda eve ihtiyacı olan 15 bin civarında emekli müracaat etti. Isparta için bu büyük bir rakam. Isparta’da yer bulmak çok zor. Yeni arazilerin açılması gerekiyor. İlimizin en büyük sorunu ev ve kira ücretlerinin yüksek olmasıdır. Emeklimiz ortalama 800-100 TL alıyor. Tabi yüksek alanlar da var. 500-600 lira kira veriyor. Isparta’da 82 bin talebe olması nedeniyle emeklileri evden çıkartıp öğrencileri almak istiyorlar. Böylelikle emeklimiz açıkta kalıyor. Sizden ricamız TOKİ’nin bir an önce Isparta’ya temelini atması. Evsiz olan emeklimizin, esnafımızın, dar gelirlimizin ev sahibi olmasıdır” diye konuştu.


VALİ GÜNAYDIN: BAŞLATILAN ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Vali Şehmus Günaydın da Emekliler Günü’nü kutlayarak, TOKİ konusunda destek sözü verdi. Vali Günaydın, şunları söyledi: “Emekliler toplumumuzda önemli bir kesim. Biz her zaman emeklilerimizin yanındayız. Sıkıntılarının giderilmesi ve sorunların çözümü için her zaman katkı vermeye hazırız. Burada sayın milletvekilimiz, belediye başkanımız önemli çalışmaları başlatmışlar. Biz de bu çalışmalara katkı yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. Isparta’mız yaşanabilir iller birinci sırada olduğu için özellikle emeklilerin de tercih ettiği bir şehir. Burdur Yeşilova’da çalışırken, orada çalışan bir arkadaşımız emekli oldu ve buralı olmamasına rağmen Isparta’ya yerleşti. Başka yerlerde çalışıp Isparta’mızı gören ve emekli olan insanlar için emekli olduktan sonra ilimiz onlar için bir tercih nedeni. Sayının fazla olması sorunların da fazla olmasını getiriyor. Ama siyasi kişilerimizin katkılarıyla bu sorunları hep beraber çözeceğiz.”


Isparta Haber



Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdul Kadir Ersal "30 Haziran Emekliler Günü" nedeniyle bir açıklama yaptı. Banka promosyonlarının bir an önce emekliye de verilmesini, ayrıca TOKİ tarafından emekliye konut projesinin hayata geçirilmesini isteyen Başkan Ersal özetle şunları söyledi:

 "YILLARINI ülkenin her kademesinde hizmet vermiş emeklilerimizin bir an önce TÜFE'den çıkarılarak temmuzda yüzdeli değil seyyanen zam, bayramda birer ikramiye, 2000 sonrası intibaklarımızın yapılmasını, emekliden hastanelerde alınan katkı paylarının kaldırılmasını istiyoruz."


Milliyet Akdeniz


Geri Dön