Ekonomi

Şeker, çay, ayçiçek, ekmek derken bir ürüne daha zam geliyor! Görünce şaşırmayın

Şeker, çay, ayçiçek ve ekmek fiyatlarına gelen zamların ardından şimdi de unlu mamüllere zam gelmesi bekleniyor. Vatandaşlar çok kısa bir süre içerisinde önce ayçiçek yağına, ardından şeker, ardından da çaya gelen zamlar nedeniyle büyük bir sıkıntının içerisine girdi

Türkiye'de gıdada enflasyon önü alınamaz şekilde devam ediyor. Vatandaşlar çok kısa bir süre içerisinde önce ayçiçek yağına, ardından şeker, ardından da çaya gelen zamlar nedeniyle büyük bir sıkıntının içerisine girdi. 

SON OLARAK EKMEĞE ZAM GELDİ 

Son olarak Türkiye genelinde ekmek fiyatları 4 TL'ye kadar yükseldi. İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 210 gram ekmeğin fiyatı 4 TL’ye yükseltildi. İstanbul’da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için odanın temmuz ayı meclis toplantısında oylama yapıldı.

Oylama sonucunda, İstanbul’da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL’yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.
 

ÇAYA İKİ AYDA ÜÇÜNCÜ ZAM 

Çay fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yapmasının ardından fiyat artışları sürüyor. Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya bugün de yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti. 

Bodrum aşırı yoğunluk yüzünden kırmızı alarma geçti

Türkiye ihracatta kritik eşiği aştı! Haziran'daki seviye ortaya çıktı

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve euronun rekor kıracağı tarihi açıkladı! Döviz yatırımcıları dikkat 

ŞİMDİ DE UNLU MAMÜLLER

Tüm bu zamların ardından şimdi de pastanelerde satılan poğaça, açma ve bu türevdeki ürünlere zam gelmesi bekleniyor. Vatandaşların işletmelere gittiğinde şaşkınlık yaşamamaları ve hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı.