GYO

Şeker GYO, Ankara Gölbaşı'ndaki arsasını 26.4 milyon TL'ye sattı!

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Gölbaşı'ndaki arsasını 26 milyon 400 bin TL'ye Mehmetçik06 Akaryakıt Petrol Otomotiv'e sattığını açıkladı.

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gayrimenkul satışı hakkında açıklama yaptı. Şeker GYO açıklamasında, Ankara Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan 18 bin 481 metrekarelik arsanın satın alınmasına yönelik olarak gelen tekliflerin değerlendirildiğini belirtti.

Açıklamada, söz konusu arsanın mevcut büyüklüğünün imarlı bir proje yapmaya olanak vermemesi, arsanın 4 yılı aşkın süredir Şirket aktifinde kayıtlı olması ve herhangi bir şekilde değerlendirme olanağının öngörülememesinin dışında arsanın 19 Temmuz 2024 tarihli değerleme raporundaki değerinin 27 milyon 700 bin TL olduğu hususlarını birlikte değerlendirerek; MEHMETÇİK06 AKARYAKIT PETROL OTOM. İNİ. MAK. GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ'nin; nakit 26 milyon 400 bin TL + KDV + tarafların tapu harcını ödeyerek satın alma teklifinin, tapu işlemlerinin başlanabilmesi için teklifin %10'unun kaparo olarak, kalan tutarın ise en geç satış işlemi için tapu devrinin tamamlandığı tarihte peşin olarak ödenmesi koşulu ile olumlu karşılanmasına, karar verildiği belirtildi.

Şeker GYO'nun açıklaması şu şekilde:

Şirket'imiz Yönetim Kurulu 25.07.2024 tarihli toplantısında; Şirket'imiz aktifinde bulunan Ankara İli Gölbaşı İlçesi Karşıyaka Mah. bulunan 18.481 m2'lik arsasının satın alınmasına yönelik olarak gelen teklifleri değerlendirerek; Söz konusu arsanın mevcut büyüklüğünün imarlı bir proje yapmaya olanak vermemesi, arsanın 4 yılı aşkın süredir Şirket aktifinde kayıtlı olması ve herhangi bir şekilde değerlendirme olanağının öngörülememesinin yanı sıra arsanın 19.07.2024 tarihli değerleme raporundaki değerinin 27.700.000 TL olduğu hususlarını birlikte değerlendirerek; MEHMETÇİK06 AKARYAKIT PETROL OTOM. İNİ. MAK. GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ'nin; nakit 26.400.000 TL + KDV + tarafların tapu harcını ödeyerek satın alma teklifinin, tapu işlemlerinin başlanabilmesi için teklifin %10'unun kaparo olarak, kalan tutarın ise en geç satış işlemi için tapu devrinin tamamlandığı tarihte peşin olarak ödenmesi koşulu ile olumlu karşılanmasına, karar vermiş olup, Kaparo tutarı ilgili Şirket tarafından 26.7.2024 tarihinde yatırılması üzerine aynı tarihte taraflar arasında satış sözleşmesi imzalanmıştır.

Söz konusu satış işlemi  Sermaye Piyasası Kurulu'nun Önemli Nitelikte İşlemler Tebliği'nin, "Önemli Nitelikli İşlemler" başlıklı 4. Maddesinin 1.fıkrasının (c) bendi ve "Önemlilik Ölçütü" başlıklı 6. Maddesinin 1.fıkrası (a) bendi ve 6.maddesinin 2.fıkrası kapsamında Ortaklığın Kamuya Açıklanmış Son Konsolide Finansal Tablolarına Göre (31.03.2024) İşleme Konu Mal Varlığının Kayıtlı Değerinin Varlık (Aktif) Toplamına Oranının %0,43 olması nedeniyle bahsi geçen Tebliğ'deki önemlilik kriterine ulaşmamıştır.

 

KİPTAŞ Maslak Koru'da yüzde 20 peşinatla 36 ay taksit fırsatı!

İstanbul’un mu yoksa Hong Kong’un mu gayrimenkul varlığı daha değerli?

Alçı fiyatları 2 yılda yüzde 120 artarken, işçilik fiyatları yüzde 650 arttı!