02 / 05 / 2024

Aeroports de Paris Grubu, TAV Havalimanları’nın hisselerini aldı!

 Aeroports de Paris Grubu, TAV Havalimanları’nın hisselerini aldı!

Aeroports de Paris Grubu, TAV Havalimanları’nın yüzde 38’ini ve TAV Yatırım Holding’in yüzde 49’unu satın alma sürecini tamamladı



Hisse alım sözleşmesinde yer alan ön koşulların tamamlanmasını takiben hisse devrinin gerçekleştirildiği belirtilirken, kaydedildi. Aeroports de Paris Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pierre Graff de TAV Havalimanları ile olan ortaklığın önemli bir dönüm noktasını oluşturduğunu belirterek, “Bu ortaklık ile gerek organik gerekse inorganik olarak kusursuz bir büyüme potansiyeline sahip, olağanüstü bir ittifak oluşturuyoruz. Sektörün en iyi örneklerinden birini oluşturan bu havalimanı grubuna yaptığımız cazip yatırım, uluslararası stratejimize son derece uygun bir şekilde, grup performansı üzerinde güçlü ve olumlu bir etki yaratacak” diye konuştu.


Küresel havalimanı ittifakı


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de hisse devriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu hisse satış işlemiyle birlikte gerçekten küresel bir havalimanı ittifakı kurmuş bulunmaktayız. Operasyonlarını 12 yılda 12 havalimanına genişleten TAV  Havalimanları şimdi de Aeroports de Paris ile birlikte önemli bir güç haline geldi. Dünyada doğrudan ve dolaylı olarak 37 havalimanı yöneten ve yaklaşık 180 milyon yolcuyu temsil eden küresel bir ittifak oluştu” değerlendirmesinde bulundu.


Hürriyet


Geri Dön